woensdag 30 september 2020

K Kunst & cultuur

‘IN BESPREKING’

Wassenaar - Expositie in Galerie in de Molen met werk van 3 jonge kunstenaars. Sculpturen van Ana Oosting, schilderijen en tekeningen van Carlos van der Putten en sculpturen van Maroesjka Verhagen. 30 april t/m 29 mei

Deze zaterdag wordt de expositie met de intrigerende titel ‘In Bespreking’ om 16.00 uur door de 3 kunstenaars zelf officieel geopend in Galerie in de Molen. Maroesjka en Carlos rondden in 2013 de Rietveld academie in Amsterdam af, Ana in 2015. Zij hebben allen al meegedaan aan diverse exposities de afgelopen jaren. Liefhebbers van moderne kunst worden van harte uitgenodigd om zaterdag bij deze opening aanwezig te zijn. Veel van het getoonde werk is speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. Gedurende de expositie zal een compositie van Michiel Braas te horen zijn.

Ana Oosting is gefacineerd door de wereld waarin wij leven en de complexe mechanismes die achter deze wereld zitten. Ooit begonnen aan een studie Neuroscience, verlegde zij haar nieuwsgierigheid naar de wereld van de kunstenaar die zich telkens opnieuw wil laten verrassen en verwonderen. Op deze expositie toont zij nieuw werk. Sculpturen van o.a. keramiek, waarbij zij gebruik maakt van animaties om de sculptuur ‘bewegelijker’ te maken. We laten ons graag verrassen Ana.

In de jonge jaren van Carlos van der Putten stond het conflict centraal. In zijn opvoeding werd geleerd dat weerstand bieden, mits rechtvaardig, de enige plicht is die een mens heeft. Dit in combinatie met een grote liefde voor natuurkunde is een belangrijke drijfveer voor zijn kunst. Hierdoor is Carlos kunst soms onbewust brutaal en uitdagend, maar altijd intuïtief van aard. “Ik ben vooral geïntrigeerd door hoe mechanismen werken , hoe techniek. Er is naar mijn mening niets meer kunst dan de mechaniek van alledaagse zaken.” Carlos is een multidisciplinaire kunstenaar, die zich laat leiden door het ‘idee’ en daar dan een vorm of materiaal bij zoekt. In de Molen toont hij vnl. schilderijen en tekeningen, gemaakt in diverse technieken.

Al in de jeugd van Maroesjka Verhagen speelden sprookjes en grimmige verhalen een hele belangrijke rol in haar leven. “ Ik laat me in mijn atelier graag aansturen door verhalen over goed en kwaad. Tot die archetypen probeer ik mezelf en mijn omgeving te verhouden. Dat komt vnl. tot uiting in fantasie- en kleurrijke beelden van keramiek, die ik vervolgens een ‘decor’ geef. Zo ontstaat er een eigen wereld, een eigen verhaal rondom het beeld. Momenteel is klei het perfecte transformeermiddel voor mijn ideeën. Daaromheen speel ik met tweedimensionale technieken, maar ook met geur en geluid, om tot een meer volledige eigen wereld te komen”.

Galerie in de Molen is geopend van donderdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur.
Kunstcafé is op vrijdag 6 mei. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. De kunstenaars zijn dan aanwezig om uitleg over hun werk te geven.
Voor meer info zie www.kunstgroepwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief