Perfecte en nuttige winst voor Heren 1 van de WVV

26 februari 20162 minute read

Wassenaar – Buiten dat het een perfecte winst is, was het vooral een nuttige winst die de mannen van het Heren 1 team van WVV afgelopen week tegen Volcano H1 in Delft behaalden. Het zijn namelijk de heren van Volcano H1 die samen met de WVV heren een verbeten strijd voeren om het kampioenschap in poule A van de regio Haaglanden.

Het was dus niet zomaar een wedstrijdje maar het ging om de koppositie. Set 1 begon voor WVV zeer hoopvol. Winst met 20-25. Voor WVV ging set heel wat moeizamer. Volcano beet meer van zich af. Tot het einde van de set kon het nog alle kanten op. Maar dan is er altijd nog de WVV aanval. Op het juiste moment sloegen zij een kleine voorsprong bij elkaar en het team wist dat tot het einde vast te houden. Winst met 22-25. In set 3 waren de rollen omgedraaid en was het ditmaal Volcano die aan de goede kant van de score uitkwam, 25-22. En dan set 4, voor beide teams ‘erop of eronder’. Uiteraard lag de druk, met de tussenstand 1-2 voor WVV, voornamelijk bij Volcano. Zij moesten, met het oog op de ranglijst, alles uit de kast halen om de stand gelijk te trekken. Dat lieten ze dan ook wel zien. Het werd een boeiende strijd. Beide teams halen na dik een uur intensief volleyballen eruit wat er nog inzit. Tot op het laatst behouden beide teams hun kans op de setwinst. Uiteindelijk geeft het aanvallend en blokkerend vermogen van WVV de doorslag…22-25 en de 1-3 winst. Met als gevolg WVV stevig aan kop.

De mix1 van WVV heeft het in hun poule A van Rijnland heel wat moeilijker. Afgelopen week was tegenstander VCS uit Sassenheim een maatje te groot. In het begin van elke set wist WVV het hun tegenstander nog lastig te maken. Vreemd genoeg verscheen zomaar 9-9 en zelfs een keer 10-9 op het scorebord. Alleen telkens daarna was bij WVV de koek op. Op die momenten bracht VCS bracht ook wel haar 2 meter lange middenaanvaller meer instelling en ja dan was het snel gedaan. Hij vergaarde in zijn eentje bijna de helft van de punten voor VCS. Uitslag 13-25, 14-25, 13-25 en 13-25.

Kom ook volleyballen bij de WVV. Lekker volleyballen en een hoog sociale contact. Bel voor info secretaris Ruud Meershoek tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.