Blauw-Zwart krikt doelsaldo op

15 februari 20163 minute read

Wassenaar – Deze koude zaterdag ging het om de volgende vraag: met hoeveel zou Blauw-Zwart van Wilhelmus winnen? De vraag óf de formatie van UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek zou winnen was niet aan de orde, met twijfel wordt je geen kampioen.

En zo geschiedde, het werd anderhalf uur lang een spel van aanvallen en verdedigen, met Wilhelmus in de rol van verdediger. Dat deden de Voorburgers in de eerste helft zeker niet slecht, met een belangrijke rol voor hun keeper, die ontelbare malen een Wassenaarse treffer in de weg stond. En anders was er wel een verdediger in het overvolle strafschopgebied die de bal voor of op de doellijn weghaalde. De Blauw-Zwarten begonnen energiek, in een hoog tempo en na twee minuten had de bal al op de stip gemoeten. Kim Theil werd gehaakt in het strafschopgebied, dus penalty. Scheidsrechter Kortekaas had het wel gezien maar kon even niet op de bijbehorende spelregel komen.

In het verloop van de eerste 45 minuten, die zich net als de tweede drie kwartier, exclusief op de helft van Wilhelmus afspeelde, viel op dat Blauw-Zwart zich niet goed raad wist met het verdedigende concept van de tegenstander. Het was allemaal net te haastig, ballen die van dichtbij tegen de keeper werden aangeschoten (en dat kwam in de eerste helft heel vaak voor) konden beter teruggelegd worden op medespelers en de zijkanten werden naarmate de tijd verstreek te weinig benut. Zo kon het gebeuren dat pas in de 37e minuut de score werd geopend, en dat nog na een door Guy van Vliet uit een voorzet verkeerd geraakte bal, die er uiteindelijk met een paar rare stuiten inzeilde (1-0). De ban was gebroken, maar verder dan dat ene doelpunt kwamen de Blauw-Zwarten niet.

Voor de tweede helft was de verwachting dat de Voorburgers op een gegeven moment conditioneel in de problemen zouden komen. En dat kwam uit. De UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie bleek over meer energie te beschikken. Na rust kwam Rick Hoogenboom in het veld, en als hij erin komt verandert er meestal iets in de wedstrijd. Er kwam direct meer gevaar en al in de 48e minuut kom Adrian Koziel, na een prima pass van diezelfde Rick Hoogenboom, de 2-0 op het scorebord toveren. Dat scorebord kreeg het daarna druk.

De Blauw-Zwarten kregen wat meer ruimte en er ontstonden talrijke doelrijpe kansen, waarvan een aantal alleen voor de keeper. Maar vaak was de aanname van de bal net niet goed of werd er te gehaast geschoten. Dat het uiteindelijk maar 6-0 werd was best bijzonder. Adrian scoorde nog twee keer (waarvan een uit een penalty) , Kim Theil maakte er een en Rick Hoogenboom scoorde ook. De mooiste treffer viel kort voor tijd, toen het al 6-0 stond. Een snelle goed opgebouwde aanval, een steekpass, een uitstekende voorzet en een prima afronding. Mooier kan je ze niet hebben, maar de scheidsrechter keurde hem af, we zullen nooit weten waarom.

Volgende week VVSB uit. Wel moeilijker, maar qua voetbal aantrekkelijker om te doen.