dinsdag 16 augustus 2022

E Events

‘The World of Ottoman Art’ door Jane Angelini

Wassenaar - In de DFAS-lezing van februari kijken wij naar de wereld van de Ottomaanse kunst. Het Ottomaanse Rijk heeft zijn oorsprong in de veertiende eeuw en eindigde in 1918. In de lezing wordt ingegaan op geglazuurde keramiek, Turkse tapijten en op luxueuze turbans, kaftans en zijden stoffen, rijk versierd met weelderige bloemen en planten-patronen. Jane Angelini besteedt ook aandacht aan de prachtige miniatuur schilderijen van het Ottomaanse Rijk die openhartig het hofleven weergeven met haar vitaliteit en kracht.

Jane Angelini studeerde Russisch en de geschiedenis van het Byzantijnse Rijk. Ze heeft een reisbureau Art tour Company, geeft daarnaast lezingen en werkt als vertaler van Russische literatuur voor Penguin Books en Oxford University Press.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30 en de lezing begint om 20.00. De entree bedraagt € 12,-. Een lidmaatschap (8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is € 60,- per jaar en voor een (echt)paar € 110,-. Website is: www.dfas.nl. Komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

DFAS (Decorative & Fine Arts Society) is een onderdeel van het Britse NADFAS (National Association Decorative & Fine Arts Society). Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. NADFAS heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.