Leidse treiteraars verslaan Blauw-Zwart

25 januari 20163 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart is niet goed uit de winterstop gekomen. In een matige wedstrijd, waarin de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie de enige ploeg was die echt wilde voetballen, werd een 0-1 nederlaag geleden. De koppositie blijft vanwege het doelsaldo behouden, maar concurrent Haagse Hout ligt met 1 wedstrijd minder gespeeld op de loer.

De beginfase was duidelijk voor de Blauwen. Optimistisch trok men ten aanval, zonder de verdediging te verwaarlozen. Een corner werd door Adrian Koziel net naast gekopt. Even later een flitsende aanval over rechts, besloten door een knap schot van Stuart Hooymans. Keeper Waasdorp was echter alert en pareerde de bal bekwaam. Na een kwartier kropen de gasten ietwat uit hun schulp, wat resulteerde in een drietal corners. Ondanks de aanwezigheid van de 2 meter lange Alphert Christina leidde die echter niet tot gevaar. Na dit offensiefje liet LSVV zich weer inzakken om zich tot verdedigen te beperken. De Leidenaars ontpopten zich tot wat een oud Blauw-Zwart voorzitter een treiterploeg noemde. Veel kleine overtredingen, blessures simulerend en de bal regelmatig over de zijlijn schieten zonder de bedoeling te hebben echt te willen voetballen. Deze negatieve spelopvatting betaalde zich in de 30e minuut uit in een doelpunt toen Guus van Kessel half struikelend over eigen benen de Blauwe verdediging te snel af was en doelman Mike Zonneveld passeerde: 0-1. De Blauwen probeerden na dit doelpunt de gelijkmaker te forceren, maar ondanks een paar kansjes lukte dit niet voor de rust.

In de 2e helft, met Dario Ditmar voor de door een gemene overtreding geblesseerde Wilmar van der Ham, bleef Blauw-Zwart aandringen. Kim Theil zag zijn zoevend schot rakelings langs de paal vliegen, een kopbal van Guy van Vliet ging net over en zo werden er nog meer kleine en grote kansen gemist. Het irritante spel ven de bezoekers leidde tot een gele kaart voor Guy, die iets zei wat scheidsrechter Van der Ploeg niet beviel. Een kwartier voor tijd leek de gelijkmaker te vallen, maar het harde schot van Ardrian werd met veel geluk door de Leidse keeper gestopt. Naarmate de tijd vorderde verdween de hoop op een beter resultaat en gingen de koppies van de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek brigade hangen. Zo ging LSVV er onverdiend met de 3 punten vandoor, waar een gelijkspel zeker op zijn plaats zou zijn geweest.

Volgende week spelen de Blauwen uit bij Football Factory, terwijl de achtervolgers Roodenburg en Haagse Hout tegen elkaar in het strijdperk treden. Gedeelde koploper LSVV ontmoet UDO en zal daar weinig moeite mee hebben.