donderdag 11 augustus 2022

K Kunst & cultuur

Opera Zuid geeft voorstelling in Warenar

Wassenaar - Opera Zuid speelt op zaterdag 6 februari de muziektheater-voorstelling 'Wie is Loesje?' in Theater Warenar te Wassenaar. Het verhaal speelt zich af in een vervallen theater. U hoort liedjes en muziek uit de jaren '30, '40 en '50. uitverkocht. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop via www.warenar.nl maar ook 's avonds aan de zaal op de Kerkstraat 75 in Wassenaar.

Opera Zuid brengt operatheater met veel getalenteerde jonge vocalisten en andere creatievelingen. Het gezelschap bestaat vijfentwintig jaar en dat wordt gevierd met ondermeer de humoristische mini-musical Wie is Loesje?.

Wie is Loesje? speelt zich af in een vervallen theater waar de oude mevrouw Loes Crooswijk veertig jaar heeft gewerkt. Haar kleindochter Jenny neemt haar aan de vooravond van de sloop mee voor een laatste bezoek aan het gebouw. Stiekem hoopt Jenny dat haar oma eindelijk het mysterie rondom haar opa onthult. Ze beleven samen het verleden van mevrouw Crooswijk, die met heimwee vertelt welke binnen- en buitenlandse artiesten ze ‘in die goeie ouwe tijd’ leerde kennen. Een mooie avond met een verrassende ontknoping, want ... wie o wie was toch de opa van Jenny?

Opera Zuid brengt het humoristische, nostalgische en romantische verhaal met bekende songs uit de jaren '30, ’40 en ’50, waarin ook gedanst en getapt wordt. Samen met jonge talenten van de Fontys Hogeschool Tilburg, nemen zij u mee op een vocale reis door het Frankrijk, Duitsland, Amerika en Nederland van de vorige eeuw. U kunt heerlijk meeneuriën met liedjes die bekend werden door The Ramblers, Charles Trenet, Rudi Schuricke, Frank Sinatra, Billy Holiday en vele anderen, en na afloop weet u meer dan alleen het antwoord op de vraag Wie is Loesje?

Kaartverkoop
U kunt genieten van Wie is Loesje? op zaterdag 6 februari in Theater Warenar. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 20 en u kunt ze reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van Theater Warenar.