Wisselend succes teams Wassenaarse Volleybal Vereniging

21 januari 20162 minute read

Wassenaar – Afgelopen week speelde het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging tegen Mix 1 van Utopia/Z. In de eerste set kwam WVV snel achter, maar wist het nog op te halen tot 14-14. Maar met een goede servicebeurt en goede rally’s ging deze set naar Utopia met 25-17.

In de tweede set begon WVV met een kleine voorsprong, maar de tegenstander had meer aanvalskracht en een heel goed blok. Onze aanval kwam er nauwelijks doorheen: 25-12.
In set drie was er voor de mixers van WVV nauwelijks eer te behalen: 25-7. Maar dan de laatste set. WVV had een opleving en mede doordat de tegenstander even niet goed in de wedstrijd zat waren er scoringskansen. Het ging lang gelijk op, maar in de laatste fase moest WVV helaas de eer aan de tegenstander laten: 25-19. Derhalve een 0-4 verlies voor WVV Mix 1. Nog dank aan de twee dames van mix 2 die het mogelijk maakten dat we überhaupt konden spelen gezien de blessure van Erna.

Ook het Mix 2 team kwam afgelopen week in actie. Tegenstander was Gemini Kangeroes uit Voorschoten. Bij aanvang van de eerste set leek het er op dat het een inspannend avondje zou worden. Beide teams gingen zeer voortvarend van start wat al heel snel een 8-8 tussenstand opleverde. Het was echter WVV dat als eerste ruim de overhand kreeg en via 20-13 de set met 25-14 naar haar toetrok mede dankzij invalster Peggy Verweij. Gemini werd in set twee steeds verder in de verdediging geduwd. Na 10-3 werd ook deze set binnengehaald met de alles zeggende cijfers van 25-12. In set 3 waren de WVV-ers oppermachtig. Gemini Kangeroes, toch een gedegen team, werd met de onwaarschijnlijke tussenstanden van 9-0 en 16-1 geheel stuk gespeeld. Setwinst met 25-6. Enige spanning ontstond dan toch nog in set vier. WVV nam wat gas terug en Gemini ging beter spelen. De Voorschotenaren vochten zich na 19-12 terug naar 23-19. De WVV-ers waren evenwel tijdig bij de les om ook deze set winnend af te sluiten: 25-19. Het leverde WVV Mix 1 een grandioze 4-0 overwinning op, waarmee zij haar koppositie verder verstevigde.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Naast het volleyballen staat het sociale contact hoog in haar vaandel. Bel voor info secretaris Ruud Meershoek tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.