Skip to content

JUDO Snel en Lenig

18 januari 20163 minute read

Wassenaar – Medio december zijn er judo examens afgenomen bij Wassenaar Ryu Ha, de judoafdeling van Snel en Lenig. De kinderen lieten hun kennis en kunde zien aan de leraar, Thomas van den Broek respectievelijk Nicky Rust, en o.a. hun ouders; al hetgeen zij de afgelopen maanden/jaren hebben geleerd en verder ontwikkeld. Het vorige examen was in april van het vorig jaar afgenomen. Het is niet automatisch dat je een slip of band krijgt, je moet echt progressie laten zien. De kinderen lopen nu trots met hun nieuwe slip en/of band. En trots mogen zij zijn, hun ouders, maar ook Snel en Lenig is trots op hen. Ze laten tenslotte zien dat ze beter worden. Eind van dit school seizoen zullen er wederom examens worden gehouden.

Waarom judo
Het mooie is dat als kinderen jong beginnen met judo dat veel dingen automatisch gaan, maar natuurlijk ook dat sommige dingen helemaal niet zo eenvoudig zijn. De motoriek is nog niet (helemaal) ontwikkeld. De werking van het lichaam (de motoriek) blijkt dan opeens een uitdaging; je armen, benen, borst en hoofd moeten allemaal samenwerken; fijne en grove motoriek. De kinderen, jongens en meisjes, leren hiermee omgaan. Met judo worden heel veel spiergroepen getraind.
Daarnaast is ook discipline en respect voor elkaar hebben belangrijk. En het helpt bij zelfvertrouwen; ook zo’n examen, je laat namelijk zien wat je kan! En het allerbelangrijkste is het plezier in sport.

Dit allemaal geldt ook voor kleuters (4 en 5 jarigen) en de peuters (3-jarigen) die de eerste beginselen spelenderwijs leren. Statistisch is aangetoond dat degene die vroeger gejudoed hebben minder kans hebben op breuk bij vallen op latere leeftijd. Hier geldt echt jong geleerd oud gedaan.

Op zaterdagochtend en woensdagmiddag kleuter- en peuterjudo
Op zaterdagochtend vanaf 9 uur zijn de kleuters van 4 tot 5 jaar welkom om een keertje mee te doen en dan om 10 uur begint het tuimeluurtje (30 tot 40 minuten) spelenderwijs judoleren voor peuters. Maar ook op woensdagmiddag van 17 uur ‘s middags is er kleuterjudo vanaf 4 jaar. De eerste twee lessen zijn gratis, makkelijke kleding is voldoende.

Seniorenjudo ouder
Zodra er voldoende belangstelling is, ca. 10 gegadigden, gaan we weer van start.

Voor meer informatie, zie de website www.snelenlenig.nl of mail info@snelenlenig.nl

Judo
Who doesn’t know it. The lessons are given partly in English, because the presents of some expats. Join them. 2 lessons for free and bring some easy sport clothing. Look for the timetable on our website. The Judoka’s are divided into age groups . Please mail us if you need extra information, info@snelenlenig.nl or look at our website www.snelenlenig.nl

Tags

JudoSnel en LenigWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top