dinsdag 30 november 2021

K Kunst & cultuur

Publiek genoot van wereldmuziek in het wzc Adegeest

Wassenaar - Tijdens het zondagmiddagconcert op 10 januari in een afgeladen Florence woonzorgcentrum Adegeest speelde het trio van Andrei Serban met eigen composities en arrangementen. Centraal stond wereldmuziek uit Roemenië, Hongarije, Ierland, Wiener Blut uit Oostenrijk, Country en Western uit USA en Russische melodién. Overduidelijk bleek dat Andrei Serban beschikte over een prachtig dynamisch spel met alle klankkleuren die een viool kan bieden en begeleid door zijn nieuwe jonge pianist Florin Lincan en accordeonist Nicolae Turcitu.

De accordeonist schitterde in zijn solospel met het bekende werk ‘Adios Nonino’ van Astor Piazzolla. Maar ook Serban’s gevoel voor presentatie en uitleg gaf een toegevoegde waarde aan dit concert. Kort samengevat: een grote samensmelting van wereldmuziek uit genoemde landen met snelle violistische dynamiek. De staande ovatie die het trio aan het slot kreeg was dan ook dik verdiend. Daarna volgde de rituele bloemenhulde door Clarine van Wessem, wijkmanager van Adegeest. Zo kwam een einde aan een zeer genietbare middag in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium Geef Adegeest vleugels.

In het gastenboek staan weer vele positieve reacties waaronder: “Geweldig concert, niet voor niets uit de Stevenshof gekomen. Wat een schitterend concert!!. Vrolijke muziek. Nog beter dan vorig jaar”.

Zondagmiddagconcert: violist Andrei Serban, pianist Florin Lincan en accordeonist Nicolae Turcitu.
Gehoord: 10/01/2016 Adegeest Voorschoten.
Het volgende zondagmiddagconcert in de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ vindt plaats op 14 februari mmv de concertpianiste Aafje van Gemert die een pianorecital zal verzorgen.