woensdag 30 september 2020

K Kunst & cultuur

“Soms lijkt een tweeling een eeneiig geboren”

Wassenaar - Tentoonstelling in Galerie in de Molen van 16 januari t/m 14 februari. Groepsexpositie van 4 jonge kunstenaarsleden die allen in 2015 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in den Haag zijn afgestudeerd

Aanstaande zaterdag zal Tanja Roosen, gynaecologe, om 16.00 uur deze tentoonstelling feestelijk openen. Vanuit haar passie- de Schone Kunsten- zal zij reflecteren over de titel van deze expositie en ingaan op het werk van Laurine Houtman, Dawn- Marie Mak, Sylvia Schotman en Majda Vidakovic dat in de galerie bij de Kunstgroep Wassenaar te zien zal zijn.
Laurine Hartman (installaties, textiel, schilderen en fotografie) stelt in haar werk vragen over de voortdurende behoefte van mensen om pijn te bestrijden met genot. ‘Wie kent niet de neiging om de barre waarheid van het bestaan te camoufleren met een aangenaam geurtje of zoete verwennerij? Maar is die alternatieve wereld wel echt zo fijn? Mijn werk, of dat nu een zacht wollig textielwerk is of een zoetgeurende snoepinstallatie lijkt de toeschouwer te willen verleiden. Waar in eerste instantie een fijne droomwereld gepresenteerd wordt, waarbij je je kunt onttrekken aan de realiteit, transformeert het beeld zich meer en meer tot een nachtmerrie. Ik laat het aan de toeschouwer over , wanneer het dunne laagje glazuur breekt.’, aldus Laurine. Laurine Hartman exposeert deze maand ook bij Galerie Arti-Shock in Rijswijk.

De Amerikaanse Dawn-Marie Mak (schilderijen, houtskooltekeningen) toont werk, waarbij zij herinneringen en gedachtes probeert vast te leggen. Dit zijn voor haar geen statische vaststaande momenten, maar vloeiende beelden die blijven veranderen. Herinneringen uit je jeugd, deels gekleurd door verhalen van de familie en oude foto’s. ‘Ik voel en zie de warmte van een zomerdag, het landschap rondom de boerderij in Iowa, waar ik opgroeide’. In droomachtige schilderijen en tekeningen, gedichten, collages en brieven legt Dawn- Marie deze veranderende beelden van het verleden vast die door intuïtie en waarneming gekleurd zijn. Deze maand is er van haar ook werk te zien bij de Sociaal-Economische Raad in den Haag.

Sylvia Schotman (sculpturen) ontdekte op de Kunstacademie dat driedimensionaal werken het beste bij haar past. Als arts en kunstenaar wordt zij veelvuldig getroffen door het contrast tussen de buitenkant, de schijnbare werkelijkheid en de binnenkant. Haar eindscriptie bij de Academie was hier dan ook op gebaseerd. ‘In de Molen ga ik sculpturale archetypes exposeren met een uitgesproken tactiel karakter. Mythologische verhalen en fictieve karakters vertaal ik naar materiaal. Dit materiaal heeft vaak al een geschiedenis of is drager geweest van andere verhalen. In deze expositie worden een aantal karakters opgenomen, een tweeling en een solitair. Allen zijn uit hetzelfde verhaal geboren.’

Multimedia kunstenaar Majda Vidakovic ( fotografie, 3 D print, video en houten installaties) richt zich in haar werk met name op de invloed van interne( oa Google) op onze visuele communicatie en dagelijkse activiteiten. Zo exposeerde zij haar werk “Like Share Follow” recentelijk in het museum voor Communicatie in den Haag. Hoe zou de wereld van internet eruit zien als alles wat we op het scherm zien, verandert in een fysieke ervaring? Ook de kleuren van het logo van Google rood- blauw- geel en groen- inspireert haar als kunstenares tot een cocktail van primaire kleuren en vormen. Deze maand exposeert zij tevens bij ‘Stroom “ in den Haag.

Op vrijdag 29 januari is er Kunstcafé in Galerie in de Molen. De bovengenoemde 4 kunstenaars zullen dan vertellen en laten zien hoe hun werk tot stand komt. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

Voor meer info zie www.kunstgroepwassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief