Skip to content

Dames 2 en Heren 2 WZK Waterpolo winnen!

9 november 20152 minute read

Wassenaar – Het ongeslagen WZK heren 2 speelde zaterdagavond 7 november tegen het eveneens ongeslagen MNC Dordrecht 3 in Sportboulevard Dordrecht.

De ambiance werkte duidelijk door op beide ploegen. De eerste periode gebeurde er niets en eindigde met de stand, waarmee begonnen was: 0-0.

In de tweede periode bleef het spelbeeld onveranderd. Voorzichtige aanvallen van beide ploegen, maar weinig (gevaarlijke) schoten op doel. Na een U20 voor de aanvoerder van Dordrecht nam coach Joost een time-out. Heren 2 lag goed opgesteld voor de manmeer en na rustig rondspelen scoorde Boy de 0-1. In de volgende aanval liet de Dordse keeper een afstandschot van Rémon gemakkelijk door de handen glippen: 0-2. Niet veel later scoorde Dordrecht de 2-1 na een rebound na een stop van keeper Peter. Zo wisselden beide ploegen van speelhelft met een 1-2 tussenstand.

WZK was er niet gerust op om met deze stand de drie punten mee naar Wassenaar te nemen. WZK probeerde wat aan te zetten. Dat lukte vrij aardig. Er werden manmeers gecreëerd en Dordrecht wist daar weinig tegenover te stellen. Stefan scoorde een manmeer, Dordrecht deed dit ook: 2-3. WZK ging echter door en Thom wist ook een manmeer te scoren: 2-4.

Aan het begin van de laatste periode wist Rémon na een lange aanval de bal van dichtbij al dan niet over de doellijn te werken. De scheidsrechter telde de goal en de marge werd drie. Dordrecht wist nog een keer te scoren, maar WZK ook. Thom scoorde een strafworp na goed doorzetten van invaller Jason.

De eindstand werd uiteindelijk 3-6. WZK heren 2 is hierdoor nog ongeslagen. Volgende week spelen de heren in het eigen Sterrenbad tegen de nummer 4, PSV.

Dames 2 boekte winst afgelopen zaterdag. Er waren doelpunten van Lydia, Daphne en Yvonne.

Er werd goed verdedigd, waardoor er weinig kansen waren voor de tegenpartij. Ook door goed keeperswerk wist de tegenpartij lang geen bal in het net te krijgen. De vele trainingsuren waren duidelijk terug te zien in deze goede wedstrijd.

Volgende week zijn er wederom veel wedstrijden te zien in Het Sterrenbad, kom ook een keer kijken!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top