Blauw-Zwart maakt gehakt van Wilhelmus

28 september 20153 minute read

Wassenaar – De jonge Blauw-Zwart UTS Van der Geest & UTS Abbink formatie, onder leiding van de bezielende coach en trainer Jos van der Helm, voetbalde zich naar een overtuigende winst in de uitwedstrijd tegen Wilhelmus, dat met 9-1 aan de zegekar gebonden werd.

Schrijver dezes arriveerde een aantal minuten na het beginsignaal op het complex van Wilhelmus (Tina-dag in Wassenaar, u kent het wel en als klap op de vuurpijl de Utrechtse Baan het gehele weekend dicht) en kon direct aan de bak. Opgetekend uit de mond van een fervente Blauw-Zwart supporter kon ik optekenen dat Raymond Vosse één van zijn fabuleuze sprints prachtig afrondde met een afgemeten voorzet op het kopgrage hoofd van Adrian Koziel, die daarmee snoeihard de 0-1 op het scorebord kon laten zetten.

Blauw -Zwart zette Wilhelmus al direct onder druk met gevarieerd spel, waar in de kleine ruimte die daardoor ontstond de snelheid behouden moest blijven, maar ook de effectiviteit, hetgeen tot uiting is gekomen in de uitslag, die groter had kunnen zijn vanwege een aantal kansen die Blauw-Zwart heeft laten liggen en 2 afgekeurde doelpunten.

Het expats team van Wilhelmus kon weinig tegenover dit conditioneel sterke Blauw-Zwart stellen, anders dan regelmatig de lange bal hanteren naar hun snelle spitsen, die daardoor toch wel regelmatig opdoken voor het doel van Mike van Zonneveld, die soms op miraculeuze wijze een aantal reddingen verrichtte.
Blauw-Zwart speelde geconcentreerd, gretig (soms een beetje te) en vooral enthousiast en bleef gevarieerd aanvallen.

Halverwege de eerste helft kwam de bal via Wilmar van der Ham bij, wederom, Raymond Vosse die nu Kim Theil bediende, die prachtig inkopte: 0-2.
Na een kansrijke periode en een 2tal afgekeurde doelpunten was het weer raak. De dekselse Stuart Hooymans speelde zich onnavolgbaar vrij en bediende op maat Kim Theil die simpel inschoot: 0-3.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Blauw-Zwart versaagde niet en Wilhelmus kwam meer en meer conditioneel in de problemen.
Via een perfecte vrije trap van Wilmar kon Adrian simpel de 0-4 aantekenen. Rick Hoogenboom, die zich in de eerste helft prima liet zien als storende spits met wat kleine kansen ging nu voor het grote werk. Stuart onderschepte een bal van de keeper en bediende Rick op maat die koel de 0-5 scoorde. Snel daarna krulde Rick de 0-6 in de linkerbovenhoek, tussendoor bediende Guy van Vliet slim Kim Theil die met een prachtige omhaal 0-7 noteerde en kort daarop schoot Wilmar van der Ham een vrije trap succesvol in 0-8. Rick voltooide zijn hattrick uit een pass van Kim met een listig rollertje en bepaalde hiermee het doelpuntenaantal op 9. Wilhelmus spits Moses Mukaramoja redde de eer via een mooie slalom door de Blauw-Zwart defensie die hij succesvol afrondde, onhoudbaar voor Mike. Eindstand 1-9.

De niet scorende spelers van Blauw-Zwart, Danny Munier, Mats de Koning, Jeroen Verhart, Martin Jasperse en invallers Tom van den IJssel, Guy van Vliet en Dario Ditmar hebben ook een groot aandeel in deze overwinning gehad, via prima onderscheppingen op het middenveld, variëren in de aanvalsopzet en daarmee het voedden van de aanvallers.

A.s. zaterdag thuis tegen VVSB 1, aanvang 15.00 uur. Bij winst kunnen we weer prima zakendoen! Tot dan!