Blauw-Zwart F7 kampioen

10 mei 20153 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart F7 heeft maar één doel voor ogen. En dat is het doel van de tegenstander. En winnen uiteraard. Dat gebeurde zaterdag weer bij de een na laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Lisse F8. Het werd maar liefst 0-12. Een uitslag die het team niet vreemd is – ze beginnen er zelfs een beetje aan te wennen – maar verrassend was het toch. FC Lisse had eerder immers gewonnen van Leiden, het enige team waarvan F7 dit seizoen verloor. Het team uit de Bollenstreek oogde bij aanvang van de wedstrijd groot en fit en bood fel tegenstand. Maar Blauw-Zwart was sterker, speelde snel en lenig en maakte overtuigend de weg vrij naar het kampioenschap dat zaterdag 16 mei, 8.30 uur plaatsvindt, locatie sportpark De Schulpwei.

Afgelopen zaterdag 9 mei was dus een belangrijke wedstrijd. Blauw-Zwart F7 had dat goed in de oren geknoopt. De dag voor de wedstrijd ontvingen ze nog een “Studio Sport videoberichtje” van hun even fanatieke trainster, die ze op het hart drukte vroeg naar bed te gaan en tijdens de wedstrijd vooral niet achterover te gaan leunen.

Zaterdagochtend 9 mei stond het team bij dag en dauw fit op het veld bij FC Lisse, met op het doel F7 keeper Giulian. Ze hadden er zin in, ondanks de harde wind die over het veld woei. Blauw-Zwart F7 werd, in verband met de vakanties van Ryano, Bodhi, Xiou You en Muen, versterkt door de toppers Nicholas en Jari van F3, waarvan laatstgenoemde gelijk al na 5 minuten van de wedstrijd zelfverzekerd het eerste doelpunt maakte. FC Lisse kwam regelmatig aan de bal, verdedigde sterk, maar het spel werd toch voornamelijk door de Blauwen gedomineerd.

Er werden prachtige doelpunten gescoord door Jari, Lukas, Mike, Nicholas, Joris, en Giulian, die na de rust zijn keepersplek inruilde voor een voorhoedepositie en gelijk het achtste doelpunt maakte met een prachtige boog vanaf de zijlijn, schuin hoog in de hoek van het doel. Ook teamgenoten Selina en Nicholas stonden na de rust in de voorste linie opgesteld en maakten het de tegenstanders behoorlijk moeilijk. Een verrassende beslissing van de coaches, maar met deze voorsprong is het goed om eens de opstelling om te gooien. Zo krijgt iedereen de kans om te scoren en om te kunnen genieten van het spel. Want daar gaat het om: voetballen moet vooral leuk zijn! Het was dus al een klein feestje op het veld van FC Lisse.

Op papier zijn we kampioen, maar kom ons Magnificent F7 aanmoedigen en feliciteren tijdens de grote finalewedstrijd op zaterdag 16 mei om 8.30 uur thuis, want we maken het seizoen nog even mooi af tegen Valken ’68 F6. Hopelijk kunnen Jari en Nicholas ook komen kijken!

Bedankt jongens, voor jullie fantastische inzet om F7 kampioen te maken!