Blauw-Zwart mist laatste strohalm bij VVSB

27 april 20153 minute read

Wassenaar – Met goede moed werd de uitwedstrijd van de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek brigade tegen VVSB in Noordwijkerhout tegemoet gezien. Bij winst zou Blauw-Zwart nog een gerede kans maken op de nacompetitie. Aan het begin van het seizoen werd er in de thuiswedstrijd tegen VVSB gelijkgespeeld (2-2), een wedstrijd die Blauw-Zwart eigenlijk had moeten winnen.

Bij aankomst werd het Blauw-Zwart team en de vele meegereisde supporters onthaald op vuurwerk, maar dat was meer bedoeld voor de A1 van VVSB die kampioen kon worden en werd op het hoofdveld. Blauw-Zwart speelde op het kunstgras bijveld en startte met de wind in de rug. Als vanouds dit seizoen trokken de mannen van trainer Jos van der Helm al snel met snel en verzorgd voetbal in de aanval, hetgeen resulteerde in een aantal kleine kansen. VVSB anticipeerde hier goed op, maar creëerde geen kansen. Zo golfde het spel heen en weer. Totdat, rond de dertigste minuut, een bal linksachter niet goed werd verwerkt door de Blauw-Zwart verdediger en daardoor de rechtsbuiten VVSB de gelegenheid kreeg de bal voor te zetten. Deze draaide net over de laatste man van Blauw-Zwart heen, zodat een VVSB aanvaller de bal simpel kon intikken: 1-0.

Blauw-Zwart verhoogde de druk op het VVSB doel met verschillende kansen voor o.a. Adrian Koziel, Guy van Vliet en Piet Zweegers. Paal en lat, als zo vaak dit seizoen, stonden een doelpunt in de weg. De keeper van VVSB verrichtte ook een paar mooie reddingen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, waarin trainer Jos van de Helm zijn spelers achterin 1 op 1 liet spelen, waardoor in de voorhoede meer druk werd geforceerd. Zoals gezegd zou winst op VVSB de Blauwen nog in de race houden voor de nacompetitie.

Daar speelde VVSB goed op in en liep in de tweede helft uit naar 4-0. 10 minuten voor tijd redde Adrian de eer van de UTS Van der Geest & UTS Abbink Logistiek formatie, door na een werkelijk prachtige aanval de enige tegentreffer aan te tekenen, 4-1.

In die laatste 10 minuten kregen de Blauwen nog verscheidene kansen, maar de bal mocht er niet in. Je zou kunnen zeggen: het trauma gedurende het gehele seizoen. Goed, snel en verzorgd voetbal spelen, prima kansen creëren en Murphy, jawel van die wet, staat in de weg.

Blauw-Zwart heeft nog 2 wedstrijden te gaan; uit tegen Football Factory op 2 mei en de laatste wedstrijd thuis tegen Leiden op 9 mei.

Even los van het te verwachtte eindresultaat is het goed op te merken, en dat hoor ik ook van doorgaans kritische supporters, dat we dit seizoen genoten hebben van een herkenbaar Blauw-Zwart 1, die onder de bezielende leiding van hoofdtrainer Jos van der Helm zeer attractief voetbal op de mat heeft gelegd, waar menig oud Blauw-Zwarter zich weer in herkende.