Skip to content

Dames 1 en Heren 1 WZK Waterpolo boeken winst!

16 maart 20153 minute read

Wassenaar – Dames 1 speelde zondag in Zoetermeer. Voor de meiden werd het wel weer tijd om te winnen. Het was een pittige wedstrijd met veel u20’s. Het is Lisa van Slingerland die na 3 minuten de 0-1 maakt via een strafworp. Vrij snel daarna is er een strafworp aan de andere kant en staat het 1-1. Het spel gaat op en neer en het zijn Ivon Hensen en Margriet Spek die de 2-3 maken. Vrij snel daarna wordt de 3-3 gemaakt. In de vierde periode is het zeer spannend en weet keepster Annika den Dulk een strafworp te houden! Het is Silvia Remmerswaal die de 3-4 maakt en de winst voor WZK vastzet.

Heren 1
Heren 1 speelde dit weekend uit tegen de Amer. Een lastige opponent voor WZK. WZK kwam in de eerste periode achter, maar Leonard Rooijakkers kon de stand al snel gelijk trekken, echter de Amer kwam weer voor, uiteindelijk kon Fabian van den Berg wat terug doen en eindigde de eerste periode in een 3-2 nederlaag. In de tweede periode deed Menno de Jong van zich spreken, eerst 3-3 en nadat wat later Toon de Groot de 4-4 had gemaakt, tekende Menno voor 4-5 en 4-6! In de derde periode kwam de thuisploeg terug naar 6-6, vervolgens waren het de gebroeders de Jong, Remon, Menno en weer Remon waardoor de stand van 6-9 op het bord kwam. De wedstrijd leek hiermee beslist, echter in de vierde en laatste periode vocht de Amer zich terug tot 9-9, echter na een uitsluiting voor de duur van de wedstrijd en een strafworp, kon WZK via Patrick van Eijk weer de leiding nemen. Het slot akkoord was wederom voor Menno, 9-11 en 3 punten in de tas mee naar huis!

Heren 2
Heren 2 moest naar Oosterhout om een zogenoemde 6 punten wedstrijd te spelen, WZK nummer 9 en Warande nummer 10 van de ranglijst, verschil 1 punt! Keeper Peter van Leeuwen was afwezig en werd vervangen door Sander Snelleman, verder moest WZK het zonder de geschorste Boy van Egmond en de geblesseerde Laurens Maan stellen. Maurice Swillens ontbreekt al langer wegens een slepende blessure, slechts met 9 man dus in Oosterhout vol aan de bak! De eerste periode eindigde in 2-2, Menno van Valderen en Robert-Jan Kroon (mooie tater van die ouwe) brachten de gasten 2x op voorsprong. In de 2e periode kwam de Warande voor, echter Philip Gransjean (2x) en Sebastiaan van Veen zette WZK op 3-5 voor. De Warande miste nog een strafworp, maar kwam in de 3e periode wel op 4-5, wat beantwoord werd door Raymond Gransjean, 4-6. WZK maakte veel fouten en kregen uitsluitingen, het publiek ging zich roeren en er ontstond een echt degradatie duel. WZK kreeg het wel zwaarder en de Warande kwam op 7-6 voor, gelukkig kon Thom de Jong nog de 7-7 maken en zo begon de laatste periode. In twee minuten was alle hoop voor WZK gevlogen, conditie brak op, de Warande had duidelijk thuis voordeel en het stond ineens 11-7. Mark Groeneveld deed nog iets terug, 11-8, maar het geloof was ook weg. Gelukkig lieten de wassenaarders de score niet verder oplopen en liepen ze ook niet tegen onnodige uitsluitingen op. Nu dus een 10e plaats, nog 5 punten voor op nummer 11, die komt 11 april aan de beurt in Veldhoven, spannende tijden dus voor Heren 2. Hard trainen en erin geloven en handhaving moet zeker goed gaan komen!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top