Blauw-Zwart F3 bereikt halve finale ADO netwerktoernooi

12 maart 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen woensdagavond speelde F3 de kwartfinale in het ADO netwerktoernooi tegen DWO uit Zoetermeer. De omstandigheden waren ideaal om er een mooie wedstrijd van te maken. Met gezonde spanning begonnen de jongens aan de wedstrijd.

Het spel ging lekker op en neer, waarbij DWO liet zien dat ze terecht een kwartfinalist zijn in het toernooi. Halverwege de eerste helft kwam er een licht overwicht voor de Blauwen op het veld en kwamen de eerste kansen voor F3. Vanuit een corner viel de 1-0, waarbij en geplaatste boogbal genoeg was de keeper kansloos te laten. Er werd door beide partijen gestreden voor elke meter, pittige duels werden uitgevochten. De verdediging van Blauw Zwart stond echter als een huis en ook in de tweede helft was de PRETEC-brigade de bovenliggende partij. F3 viel aan en kreeg vele (grote) kansen, maar de tweede goal bleef uit. DWO wist af en toe uit te breken en toch voor gevaar te zorgen en kwam vlak voor tijd via een uitbraak vrij voor de goal en maakte koelbloedig af, 1-1.
Ondanks de teleurstelling van de tegengoal, bleef Blauw Zwart op de been. Een gelijkspel en dus werd er een verlenging gespeeld.

In die verlenging lag de druk op het goal van DWO en door alert te zijn en een foutje van de keeper, kon de toch wel verdiende voorsprong op het scorebord gezet worden, 2-1! De tweede helft van de verlenging viel na een schitterende pass de 3-1, knap afgewerkt in de korte hoek, tot grote vreugde van het thuispubliek. In de eindfase waren er nog wat benauwde momenten voor het goal van Blauw-Zwart, maar door met allen ook goed mee te verdedigen en een paar knappe reddingen, werd de eindstand van 3-1 bereikt.

Door naar de volgende ronde van het toernooi, de HALVE FINALE, tegen de winnaar van Westlandia/SEV. Een mooie prestatie, waar het team en het werken voor elkaar bovenaan stond.

Jari, Jayden, Nicolas, Tommie, Leon, Cooper, Joris, Rhybe en Jesse, wij hebben van jullie genoten!!