Blauw-Zwart lief voor Leidse Boys

9 maart 20153 minute read

Wassenaar – Een zeker niet groots spelend Blauw-Zwart heeft een makkelijke 5-0 overwinning op Leidse Boys behaald. Gezien het aantal 100 procent kansen dat de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie om zeep hielp mogen we stellen dat de Blauwen heel lief voor de Leidse bezoekers zijn geweest.

Tegen de meest gepasseerde verdediging van de competitie (reeds 80 keer moest de Leidse keeper de bal uit het net halen) heeft Blauw-Zwart de mogelijkheid gehad om een nooit eerder vertoonde monsterscore op het bord te zetten. Helaas waren de mooiste kansen niet aan een af en toe zeer slordig spelende thuisploeg besteed en was het een wonder dat de door Van Leeuwen Keukens gesponsorde bal slechts 5 maal doel trof.

Van meet af aan waren de Blauwen de heersende ploeg. Constant aanvallend en kansen creërend, maar de afwerking liet te wensen over. Missers van dichtbij, te zacht ingeschoten ballen, schoten net naast het doel, de bal wilde er maar niet in.

Pas 5 minuten voor rust viel de verlossende eerste treffer. Een voorzet vanaf rechts werd door Rick Hoogenboom in één keer in een halve omhaal keihard in het doel geramd. Een geweldig doelpunt, dat eigenlijk veel te mooi was voor het vertoonde spel. De voorsprong werkte bevrijdend op de Blauwen en twee minuten later wist Kim Theil met een bekeken schot de voorsprong te verdubbelen. Bijna werd het voor de pauze nog 3-0, maar keeper Oudernaarden wist de inzet van Rick met zijn grote teen te keren.

Na de thee gingen de Blauwen op dezelfde voet verder als in de eerste helft. Veel kansen scheppen, maar ze bijna allemaal missen. Toch viel er nog een trio doelpunten, zodat het publiek toch nog aan zijn trekken kwam.

De 3-0 werd gemaakt door Piet Zweegers, die zag dat zijn niet al te harde schot door de doelman verkeerd beoordeeld werd, waardoor de bal tegen de touwen tot stilstand kwam. De laatste twee doelpunten kwamen op naam van aanvoerder Guy van Vliet, die in de 33e en 34e minuut doel trof.

En Leidse Boys dan? De ploeg was aanvallend tot niets in staat. Keeper Mike Zonneveld had een vakantiedag. Hij moest alleen ingrijpen op een ludieke terugspeelbal van Lars Leget, die wilde testen of de Blauw-Zwartkeeper nog wel bij de les was. Dat was hij, want hij wist met en prima reactie de vlak onder de lat geplaatste bal tegen te houden.

Concluderend: Een gemakkelijke overwinning die eigenlijk ruim in de dubbele cijfers had moeten eindigen. Volgende week speelt de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek brigade de uitwedstrijd tegen Oosterheem. Deze ploeg zal niet zo veel kansen weg geven, dus meer nauwkeurigheid is dan vereist.