Blauw-Zwart laat zich verrassen door Haagse Hout

23 februari 20154 minute read

Wassenaar – De UTS Van de Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie had zin in de confrontatie met Haagse Hout, vooral ook om sportief revanche te nemen voor de kansloze thuisnederlaag eerder dit seizoen. Er werd uitgeweken naar het kunstgrasveld, aangezien het hoofdveld was afgekeurd. De vaste Blauw-Zwart supporters stonden weer langs de lijn en niets stond onze jonge ploeg in de weg dit voornemen ten uitvoer te brengen.

Maar ja, dan moet de tegenstander wel een beetje meewerken en daar had Haagse Hout, logisch, niet al teveel zin in. Furieus schoten ze uit de startblokken, gewend als ze zijn te trainen en te spelen op kunstgras, waardoor de eerste kansen duidelijk voor Haags Hout waren. Alleen Adrian Koziel kon met een kopbal de keeper van Haagse Hout nog enigszins in moeilijkheden brengen.

Binnen 20 minuten en in een tijdspanne van 6 minuten vielen de 2 goals van Haagse Hout door onoplettendheid in de Blauw-Zwart achterhoede.
Haagse Hout bleef sterker in de eerste helft, maar je zag dat bij een aantal spelers van Haagse Hout de sleet er al een beetje in kwam, waardoor de Blauw-Zwart wervelwinden een aantal malen onrechtmatig werden afgestopt en de Blauw-Zwart supporters zich afvroegen of de “scheids” de kaarten in zijn kleedkamer had laten liggen. De Blauwen kregen toch nog een paar mooie kansen in de eerste helft, aangezien ze zich langzaam herpakten. Adrian passeerde mooie op de rechterkant en schoot strak voor, waar niemand op in liep. Stuart Hooymans kopte over en wat later schoot Kim ook over. De kansen voor Blauw-Zwart stapelden zich langzaam op.
Inmiddels waren de Blauw-Zwart linksback en 2 spelers van Haagse Hout al getrakteerd op een gele kaart , de scheids had ze toch op zak. Vlak voor rust schoot Piet Zweegers van de rand 16 hard en gericht prachtig op doel, maar raakte een Haagse Hout verdediger in de onderbuik , die even de kluts kwijt was.

Na rust is Haagse Hout, zegge en schrijve, misschien 7 keer in de buurt van de Blauw-Zwart keeper Mike Schrader geweest, die de plaats in nam van Mike van Zonneveld die al wat grieperig aan de wedstrijd begonnen was.
De nieuwe Mike (16 jaar, jawel) stopte zeer adequaat en van dicht bij een ingeschoten bal klemvast en keepte verder in de 2e helft een onberispelijke wedstrijd.
De UTS Van de Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie kwam getransformeerd uit de kleedkamer, waar naar verluid de trainer een aantal hartige woordjes had gesproken.
De kansen stapelden zich op, maar het geluk was niet aan Blauw-Zwart zijde. Adrian schiet net naast, Kim kopt over. Eigenlijk werd Haagse Hout murw gedraaid, de combinaties van Blauw-Zwart gingen vloeiender en vooral sneller lopen, alleen het gerichte eindschot ontbrak. De tweede helft was in positieve zin geen schim van de eerste helft, hulde daarvoor aan de Blauw-Zwart mannen! Haagse Hout liep met de tong op de schoenen.
Voor Wilmar van der Ham kwam Bryan van den Barselaar in het veld die al direct onrust begon te zaaien middels zijn prachtige rushes. Wat later werd ook nog Stuart gewisseld voor Gomolemo Degabutle. Van die laatste werd de gehele achterhoede van Haagse Hout hor en dol, want je komt hem 2 á 3 tegen. Maar ja, we willen doelpunten…
Uit één van die snelle aanvallen van Blauw-Zwart scoorde Kim Theil een prachtig ingelopen doelpunt op aangeven van de linksbuiten. Stand 2-1 met nog 8 minuten te spelen. Kort daarna een ingewikkelde scrimmage voor het Haagse Hout doel, waarbij ieder weldenkende, maar gekleurde, Blauw-Zwart supporter de bal over de doellijn zag gaan. De scheids wuifde het weg
We hebben een prachtige tweede helft gezien met veel vechtlust, niemand uitgezonderd, van een jong en gedreven Blauw-Zwart team. Nu nog de kansen benutten en nog meer geloof in eigen kunne krijgen en dat uitstralen. Zo simpel is het eigenlijk. Alle supporters zijn er van overtuigd dat het lukt!