Skip to content

Blauw-Zwart behoudt aansluiting met de top door 1-0 zege

15 februari 20153 minute read

Wassenaar – De UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie, onder leiding van trainer Jos van der Helm, deed afgelopen zaterdag goede zaken in de thuiswedstrijd tegen KSD-Marine, maar gemakkelijk ging het niet. Door deze belangrijke overwinning en het feit dat 2 topploegen, Lugdunum en Hazerwoudse Boys de punten deelden, nadert Blauw-Zwart de top 4.

Het leek wel of beide ploegen na de lange winterstop en recentelijk afkeuringen het voetbal een beetje verleerd hadden, waardoor er ondermeer niet erg veel vaart in de wedstrijd kwam. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. Het duurde even voordat er zich een moment van spanning voordeed en de actie overtrof, dat het doelpunt van de pupil van de week Lukas Pillen, die mooi de keeper omspeelde, bij aanvang van de wedstrijd maakte. Balsponsor Bella Service Bedrijf BV had in de persoon van eigenaar Leon Borsboom de bal nog overtuigend toegesproken en de verwachting van de supporters waren hoog gespannen.

KSD-Marine begon wat sterker aan de wedstrijd, wist elkaar beter te vinden dan Blauw-Zwart. Scheidsrechter Mirjavanmard, floot een goede wedstrijd maar hield het kort, wat ook niet erg bevorderlijk was voor de snelheid in de wedstrijd. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, achteraf waren beide besturen het er eigenlijk over eens dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende. De kansen die er al waren werden gelijkelijk verdeeld. Ieder een keer tegen de paal en de keepers moesten ook beiden een keer gestrekt om de bal uit hun doel te tikken. Hier en daar een gele kaart en 1 rode voor Blauw-Zwart speler Guy van Vliet vanwege 2 x onschuldig geel. Verder een sportieve wedstrijd. Blauw-Zwart paste nog twee wissels toe, beiden in de 2e helft. Stuart Hooymans moest plaats maken voor Bryan van den Barselaar (wat later een gouden wissel bleek) en daarna verliet de moe gestreden Raymond Vosse (die een prima wedstrijd speelde) het veld voor Sammy Ruygrok. Laatste minuut, de supporters hadden de hoop al opgegeven, keken met toegeknepen billen toe, en hadden zich al verzoend met de brilstand. Blauw-Zwarter Adrian Koziel ontving aan de rechterkant van het veld, net over de middellijn, de bal vanuit de achterhoede. Hij bedacht zich geen moment en bediende Bryan van den Barselaar die op de hem bekende wijze opstoomde aan de linkerkant van het veld. De aanname was goed, hij omspeelde de rechtsback maar werd iet te ver naar buiten gedreven, maar prikte toch de ingesproken bal in de verste hoek.

Een zeer belangrijke overwinning die in napraat nog even zeer gezellig werd voortgezet in de bestuurskamer, de Businessclub van Blauw-Zwart en de kantine, waar ze ook weer blij waren de deuren te kunnen openen na zo’n lange voetballoze periode.

Tags

BlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top