Skip to content

Het Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging heeft haar revanche

12 februari 20153 minute read

Wassenaar – Het Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging was afgelopen vrijdag uit op een sportieve revanche op de, in Voorschoten, zo onfortuinlijk verloren wedstrijd tegen het team van Gemini Kangeroes. Het eindelijk weer voltallige WVV team liet al vanaf de eerste balwisselingen zien dat ze er zin in had. Dat ze het tegen het, met kampioenaspiraties, op de tweede plaats staande Gemini moest opnemen maakte in dit geval niet uit. “Kom maar op” was het credo.

WVV wist in set één al direct een 16-6 voorsprong op het bord te krijgen. Met de weer vrij van blessures zijnde Robert Kroon wist het team blokkerend al de nodige punten te vergaren. De WVV mannen bleven attent spelen en ondanks dat Gemini nog tot 21-16 wist te naderen was het pleit beslecht. Setwinst voor WVV met 25-18. Na een spelerswissel bij WVV in set twee liep het even wat stroef. Via het ‘lege’ middenveld wist Gemini de nodige punten te scoren, 12-18. Het werd reuze spannend toen WVV tot 19-21 wist terug te komen, maar het geretourneerde en in lengte duidelijk in het voordeel zijnde Gemini wist vooral met de nodige harde smashes de setwinst met 20-25 binnen te halen.

Spannend werd het in set drie. De teams hielden elkaar, ondanks verwoede pogingen een voorsprong te verkrijgen, tot 9-9 in evenwicht. WVV wist evenwel in deze fase van de wedstrijd met het vrijwel onoverwinnelijk tweemansblok, bestaande uit Kilian v.d. Kleij en Mathieu Prins, veel punten te maken. De set werd zodoende een terechte prooi voor WVV: 25-21.
En dan set vier. WVV ging furieus van start, 6-0. Wat de Gemini coach langs de lijn en via time outs ook zijn mannen toeschreeuwde WVV was niet meer te houden. Via 17-8 kwam 24-15 op het scorebord. Het was vervolgens een slimme bal van Joris Hornman in het verre achterveld waarmee het pleit werd beslecht. Setwinst met voor verliezer Gemini ongewone cijfers: 25-15. Dit betekende een geweldige 3-1 overwinning voor het WVV team, dat daar alle recht op had.

Programma: donderdag 12 februari Delta tegen WVV Heren en vrijdag 13 februari: Setumup 1 tegen WVV Mix 1.

In dit uitbundige volleybaljaar, met een WK Beach- en een EK Damestoernooi in eigen land is het genieten van het volleybal. Wilt u dat van nabij meemaken kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Daar kunt u het volleybal zelf beoefenen. Een sport voor lichaam en geest. Beweeg mee met WVV!

Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bij secretaris Ger van Weerlee tel. 070-5111037.

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Gerelateerde artikelen
Back To Top