Skip to content

WZK Waterpolo winst voor heren 1 en heren 2 verslaat nr. 3!

3 februari 20153 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag speelde WZK Heren 1 thuis in het Sterrenbad tegen De Treffers 1 uit Rosmalen. Deze ploeg staat stijf onderaan met 1 punt uit 11 wedstrijden en na de prima wedstrijd van vorige week was er hoop op een grote uitslag.

WZK begon voortvarend. In het eerste part werd er maar liefst vijfmaal gescoord door WZK 1. Toon de Groot, Patrick van Eijk, Roderic Vink en Leonard Rooijakkers (2 maal) scoorden voor WZK. Echter in dit part werd ook meteen duidelijk dat WZK niet top was, de Treffers wisten tweemaal te scoren uit situaties waaruit dat eigenlijk niet zou mogen. Het tweede part was een vergelijkbaar part. WZK won dit part met 4-1 door doelpunten van Joop Sassen, Fabian van den Berg, Toon en Patrick, maar De Treffers was in tegenaanvallen gevaarlijk. Coach Martin Nederlof probeerde de ploeg nog scherp te krijgen halverwege, maar de scherpte kwam niet terug. WZK won het derde part met 3-2 door doelpunten van Rémon de Jong, Michel van der Kroft en Roderic echter de ploeg vocht meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Dat bleek dan ook duidelijk in het laatste part, welk door De Treffers met 3-1 werd gewonnen, Patrick schoot raak voor de thuisploeg. Uiteindelijk een 12-8 overwinning en de drie punten weer binnen, volgend weekend staat een uitwedstrijd tegen De Meer 1 uit Culemborg op het programma.

Heren 2
Heren 2 eindigde de eerste seizoenshelft zeer goed, echter de hervatting na de winterstop leverde twee teleurstellende nederlagen op. Zeer onwenselijk in de strijd om lijfsbehoud, wat in december ineens zo dichtbij leek. Deze week de pittige thuiswedstrijd tegen Katwijk 2, welke 3e staan. Aanvoerder Thom de Jong en routinier Sebastiaan van Veen namen WZK op sleeptouw. De eerste periode werd met 1-0 gewonnen, de 2e periode met 3-2 en bij ingang van de 3e periode stond WZK Heren 2 dus 4-2 voor, door 2x Thom en 2x Bas. Keeper Peter van Leeuwen droeg zeker bij aan de voorsprong door enkele knappe reddingen. De 3e periode begon zeer sterk, Thom scoorde 3x achter elkaar, 7-2! WZK heren 2 leek vorige week ook in een zetel te zitten, dus de thuisploeg was gewaarschuwd. Bij 7-5 begon de laatste periode en dit keer was het Mark Groeneveld die van zich deed spreken, 8-5 en ook maar meteen 9-5. Katwijk kwam weer terug, tot 9-7 zelfs, echter invaller Raymond Gransjean maakte 10-7. Katwijk scoorde nog tegen en bij het scheiden van de markt, in de zoemer, schoot Mark Groeneveld van grote afstand snoeihard raak, ook alweer zijn 3e! Uiteraard een teamprestatie met enkele uitschieters, kritische noot blijft het aantal persoonlijke fouten, dat had Heren 2 kunnen opbreken. De rust bewaren bij een voorsprong, geloven dat je dus ook van de nr. 3 kan winnen moet het gewenste vertrouwen geven!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top