Skip to content

Goud voor Koen Slootweg in Star Class Nottingham

22 januari 20153 minute read

Wassenaar – Op 9 t/m 11 januari 2015 was er in Nottingham(Engeland) de derde Star Class shorttrack wedstrijd. Na een goed NK gereden te hebben, mocht Koen op 8 januari 2015 afreizen naar Engeland om daar dat goede gevoel een vervolg te geven. Op dag 1 stond er 2x 1500m en 1x 500m op het programma. Er werd gestart met de 1500m. Vanaf de start heat 1500m ging Koen aan kop, met iedere keer een tempoversnelling reed hij naar de finish, die hij als eerste passeerde. Door naar de A-finale. In de A-finale met nog 6 rondes te gaan wilde Koen binnendoor iemand passeren, deed gebeurde niet volgens de regels, dus een penalty. Meteen moest de knop om, want de heat 500m stond op het punt van beginnen. Na een goede start in de heat 500m, knalde hij als eerste de bocht in, stond deze positie niet meer af en gleed als eerste over de finish. Op naar dag 2.

In de halve finale 500m werd het iets lastiger. Na de start werd het 4,5 rondje knallen en moest Koen zijn uitschuifbeen gebruiken om als eerste te finishen, dat gaf recht op de A-finale. In die A-finale 500m lag Koen, na een goede start, lange tijd op de eerste plek, maar in de laatste bocht maakte Koen een misrekening, dat werd meteen afgestraft, en kwam er een tegenstander binnendoor. Koen gleed als tweede over de finish goed voor een zilveren medaille. Dat geeft vertrouwen voor de laatste afstand de 1000m. Vandaag werd nog de heat van de 1000m gereden. Koen maakte er een snelle heat van en gleed als eerste over de finish, dat is gunstig voor je startpositie.

Dag 3 van de wedstrijd, nog 2x een 1000m. De halve finale werd rustiger gereden, geen fouten maken, plaatsing voor de A-finale was belangrijker. Zelfverzekerd reed Koen naar de finish en passeerde deze als eerste, A-finale. In deze finale moest Koen het opnemen tegen 1 Duitser en 2 landgenoten. Koen vertrok van startpositie 3 en nam de koppositie een ronde later nam de nummer2 deze over, ondertussen schakelde 2 tegenstanders zichzelf uit door een valpartij, de snelheid werd opgevoerd, 4 rondes voor het eind nam Koen binnendoor de koppositie over. 1,5 rondje voor het eind liet Koen een gaatje en meteen kwam zijn tegenstander onderdoor, Koen bleef buiten rijden en haalde zijn tegenstander meteen weer buitenom in, beide gingen op volle snelheid op de finish af en met een klein verschil was het Koen die als eerste finishte. GOUD op de 1000m. Fantastisch!

Na drie dagen racen was er nog een zilveren medaille voor Koen in het overall klassement. In de competitie van de drie Star Class wedstrijden is Koen als 4de geëindigd in het eindklassement van de junioren A. Koen was blij dat hij het goede gevoel van het NK heeft kunnen voortzetten in deze wedstrijd, met als beloning een mooi eindresultaat. Meer weten over Koen, neemt U dan eens een kijkje op zijn site, www.koenslootweg.nl

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top