Skip to content

Roxanne van Hemert net niet in Top 10

14 december 20142 minute read

Wassenaar – De eerste helft van de World Cup cyclus zit er voor de Wassenaarse Roxanne van Hemert op. Zeer tevreden is zij met haar resultaten en op de afsluitend World Cup wist ze de hoogste klassering te halen maar net buiten de top 10.

Vorige week reed de voor Team LottoNL-Jumbo uitkomende Roxanne de 1.000 meter in Berlijn. Ze won haar rit tegen de Canadese Kali Christ in een tijd van 1.17.42, haar tweede tijd ooit op deze afstand. De aanwezigheid van haar trouwe supports zal hierbij zeker hebben geholpen.

Afgelopen weekend was het internationale peloton schaats(st)ers neergestreken in Thialf, Heerenveen. In de afgelopen dagen heeft Roxanne hard gewerkt aan haar start. Aangemoedigd door een grote schare supporters, verscheen Roxanne in de 2e rit aan de start tegen de Japanse Miyako Sumiyoshi. Dat oefening kunst baart bleek wel aan haar openingstijd van 18.56. Deze tijd was 0.18 sec sneller dan haar tijd tijdens de NK Afstanden in november, waar zij haar persoonlijke record reed van 1.16.84. Toch was haar eerste ronde niet sneller dan tijdens de NK Afstanden maar het scheelde maar 0,02 sec. In haar laatste ronde was ze t.o.v. haar PR race iets trager maar de klok stond uiteindelijk stil op 1.17.00, en kwam ze een fractie tekort om haar persoonlijke record scherper te stellen. Haar tegenstandster eindigde haar race in 1.18.01.

Roxanne haar tijd bleek goed voor een 11e plaats in het algemeen klassement. Jac Orie, haar coach, was tevreden maar gaf aan dat er nog meer te winnen is bij de start en dat kon Roxanne alleen maar bevestigen. In het totaalklassement voor de World Cup 1.000 meter staat Roxanne 19e.

De eerstvolgende belangrijke wedstrijd is de NK Sprint dat in het weekend van 17 en 18 januari 2015 in Groningen wordt verreden. Naast de nationale titels zijn hier ook tickets te verdienen voor de 2e cyclus van het World Cup circuit. Daar wil Roxanne graag bij zijn om zich uiteindelijk te kunnen plaatsen voor de World Cup Finals.

Roxanne is haar sponsoren Team LottoNL-Jumbo, Brand Loyalty, Fila, Matrix, Personal Car Lease, Fondriest, Polar, Hagen Tweewielers, MchL website bouw en beheer, KPN, haar supporters en al haar volgers op Facebook en Twitter dankbaar voor de steun en wenst ieder een gezond en sportief 2015.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top