Skip to content

Wederom winst Heren 1 en Heren 2!

14 december 20143 minute read

Wassenaar – Zaterdag 13 januari speelde WZK heren 1 haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de Wiekslag 1. Een heuse 6 puntenwedstrijd voor WZK, want de Wiekslag stond slechts 3 punten achter op WZK. Bij verlies zouden de teams gelijk komen en bij winst zou WZK 6 punten afstand nemen en de vierde plaats stevig innemen met slechts drie punten achterstand op de koplopers.

WZK begon echter niet overtuigend aan de wedstrijd en het eerste partje werd met een 2-1 voorsprong afgesloten na 0-1 achterstand, al vroeg in de wedstrijd. Patrick van Eijk en Joop Sassen wisten het net te vinden namens WZK. De tweede periode was zowaar nog slechter, Fabian van den Berg en Toon de Groot wisten te scoren namens WZK, de Wiekslag wist het doel driemaal te vinden. WZK maakte verdedigend geen beste indruk en aanvallend wilde men te snel de aanval afmaken en werd het veld niet breed gehouden. Aan het begin van derde periode zagen we even het oude WZK en toonde men dat ze tot de betere teams van deze competitie behoren. Mooie lange en vloeiende aanvallen resulterend in vier doelpunten (Toon de Groot 2x, Fabian van den Berg en Roderic Vonk) en een 8-4 voorsprong. Helaas stortte het daarna weer in en de gasten wisten daarvan tweemaal te profiteren, 8-6. De laatste periode was redelijk gelijk opgaand, WZK wist echter net wat meer druk te zetten en kansen te creëren. Roderic Vonk en Patrick van Eijk waren de doelpuntenmakers namens WZK. De eindstand 10-7 in het voordeel van WZK. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 17 januari in Den Haag tegen Haaglanden 1, een van de koplopers!

Heren 2
WZK Heren 2 moest tegen VZV Njord 2, een ploeg die onderaan stond met 4 punten, slechts 2 punten minder dan WZK 2. Handhaving is de grote uitdaging dit seizoen, net zoals vorig jaar en de laatste weken speelt WZK beter en pakt ook her en der wat punten. Vorige week speelde de thuisploeg misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen en iedereen was benieuwd wat de Heren deze week konden brengen. Het publiek was niet voor niets blijven zitten na Heren 1, de thuisploeg onder leiding van coach Joost van der Kroft wist maar liefst met 10-2 te winnen! Hiermee stijgt Heren 2 naar de 7e plaats, de verschillen zijn wel-is-waar klein, maar op deze manier gaat het team met een zeer goed gevoel de winterstop in! Daarna op 17 januari Dodrecht (8e) uit en dan 24 januari DZT (10e) thuis! Tot volgende jaar!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top