Handbal Olympia’72 behaald goede resultaten op zondag 7 december

9 december 20143 minute read

Wassenaar – Zondag 7 december moesten de dames senioren 1 vroeg uit de veren om tegen het altijd sterken Warmunda uit Warmond te spelen. Aanvang 09.30 uur, in de sporthal de “Schulpwei”. De dames begonnen gelijkwaardig, om en om werd er gescoord.

De rust stand was toch 7-9 in het voordeel van Warmunda. De tweede helft na enkele tactische aanwijzingen van de coach te hebben gehad ging het gelijk op, dan weer de dames van Olympia’72 en dan weer een sterke fase van de tegenstandsters. Nadat er regelmatig pech was bij de afwerking liepen de ervaren dames van Warmunda uit naar een einduitslag 13-17.

Dames 2
Na deze wedstrijd was dames senioren twee aan de beurt, de nog ongeslagen dames moesten aantreden tegen het altijd stugge Rijnsoever uit Katwijk. Al snel bleek dat de dames uit wassenaar een maatje te groot waren voor de tegenstandsters. Direct liepen de dames uit naar 5-1 door goed schieten en snel samenspel. De rust stand was dan ook 14-4 in het voordeel van Olympia’72.

De tweede helft sloop er wat gemak in het spel van de dames en moest de coach dan ook snel bijsturen om Rijnsoever niet dichterbij te laten komen. Door enkele goede doelpunten van cirkel loopster Angelique en afstandsschoten van de zusters Laurette en Audrey, werd de einduitslag toch nog ruim 25 – 11 in het voordeel van de dames uit wassenaar. De dames blijven door dit resultaat koploper in hun klassen.

Dames C-jeugd
Ook moesten de dames C-jeugd uit naar MSV uit Noordwijk, Dit team voor het eerste jaar in de C-jeugd klassen heeft het zwaar. Maar ze doen er alles aan om beteren resultaten te verkrijgen met de trainers Nol en Angelique. De wedstrijd verliep spannend om en om werd er gescoord en dit resulteerde in een ruststand van 8-7 in het voordeel van MSV.

De tweede helft niet altijd het sterkste stuk van de meisjes uit wassenaar verliep spannend, om en om werd er gescoord maar nu trokken de meisjes van Olympia’72 aan het langste eind. Zo mochten de beide coaches Ferry en Jeremy hun eerste overwinning in het zaalseizoen begroeten einduitslag 15-16 in het voordeel van de Olympianen. Prima gespeeld meiden en hard trainen naar het volgende resultaat.

Heren
Als laatste waren de Heren senioren aan de beurt, deze moesten uit naar Unitas’63 uit Maassluis. De wedstrijd kwam maar niet op gang, slecht samenspel en matig afsluiten zorgde er voor dat Unitas bij kon blijven 4-7 ruststand.

Na in de rust de zaken goed te hebben besproken, ging het beter lopen bij de heren van Olympia’72. Nadat de verdediging beter stond kon men beter zijn spel spelen “overschakelen van verdediging naar break” met enkele snelle acties en goed afsluiten werd de einduitslag bepaald op 12 19 in het voordeel van de heren uit wassenaar. Deze wedstrijd was voor de heren de laatste in 2014 en gaan dan ook ongeslagen 2015 in als koploper in de zaalcompetitie.

Dinsdag wordt er weer getraind in de sporthal de “Schulpwei”: E-jeugd en C-jeugd meisjes trainen van 18.00-19.00 uur, kom gerust langs en doe mee.