Logische winst met 4-2 van Blauw-Zwart op Football Factory

8 december 20142 minute read

Wassenaar – Ook een rommelige wedstrijd, waarin nogal wat foutjes worden gemaakt, ook door de scheidsrechter van dienst, en waarin de thuisploeg Blauw-Zwart teveel kansen miste, kan eigenlijk geheel volgens verwachting tamelijk gladjes worden gewonnen. Daarom stond er afgelopen zaterdag op het sportpark De Schulpwei dan ook terecht de 4-2 eindstand van de wedstrijd Blauw-Zwart – Football-Factory op het bord.

Het leek wel of de ploeg van hoofdsponsor UTS Abbink Verhuizingen & UTS Van der Geest Logistiek er een sport van wilde maken om het ijzerwerk van het doel van de tegenstander murw te beuken. Reeds in de 8e minuut teisterde een afstandsspetter van de voet van Piet Zweegers de lat. In de 10e minuut dreunde een kopbal tegen diezelfde lat, maar de terugspringende bal kon door Adrian Koziel met de oranje voetbalschoen bekwaam in het doel worden geplaatst (1-0). Het kleumende publiek moest tot kort voor de rust wachten op weer wat opwinding. Football Factory had soms balvaardige aanvalle,n hetgeen leidde tot een schot op goal van de weer degelijk keepende Blauw-Zwartdoelman Mike van Zonneveld. Niet hij, maar een verbouwereerde Sammy Ruygrok stopte de bal met de hand. De penalty werd door de tegenstander benut (1-1).

Als ware het een Comedy Caper-scene, zo stond het complete elftal van trainer Jos van der Helm in de eerste seconden na de rust toe te kijken hoe een soepele aanval van Football Factory letterlijk als een mes door de boter heen sneed (1-2). Dat was leuk wakker worden! Maar gelukkig nam Guy van Vliet op de rechtervleugel spoorslags wraak met een vlammende actie en zijn loepzuivere voorzet die Kim Theil in de goal kon lopen (2-2).

De twee goals die de overwinning van de jongens van UTS Abbink Verhuizingen & UTS Van der Geest Logistiek in veilige haven brachten, waren beide even merkwaardig: in de 63e minuut ramde Nick Laponder de bal in de goal via een mooie carambole op het hoofd van een Leidse verdediger (3-2). En kort daarna verraste Start Hooymans de Leidse keeper die een voorzet uit diens vrije trap verwachtte, maar de stiekem rechtstreeks op de goal getrapte bal tussen de vingers liet doorglippen (4-2).

Aan het slot van de wedstrijd mocht het publiek het antilopeachtige atletische vermogen en snelheid bewonderen van de Zuid-Afrikaanse invaller Gomolemo Segabutle, die een open doekje kreeg van zijn Blauw-Zwart supporters.