Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging timmeren aan de weg

27 november 20142 minute read

Wassenaar – De beide Mixteams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) speelden afgelopen week een wedstrijd in de Nevobo competitie. Mix 1 trad aan tegen Utopia uit Zoeterwoude. Voor WVV een onbekende vereniging. Maar volleyballen kunnen ze daar zeker. In de eerste twee sets had Mix 1 nog wel een antwoord op het geweld van Utopia. Maar verder dan 25-20 en 25-23 kwam het team niet. Kennelijk was daarmee de koek op want Utopia gaf nog eens extra gas en toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek dat met 25-13 en 25-16 in set drie en vier een 4-0 winst was binnengesleept. Jammer voor Mix 1, maar naarmate de competitie vordert zal het automatisme meer ingeslepen raken. De resultaten zullen zeker wel komen.

Het Mix 2 team groeit zeker in de competitie. Elke wedstrijd raakt men meer aan elkaar gewend. Want zeker voor nieuwkomer Miranda Groen is het een hele toer om die geroutineerde spelers van WVV bij te houden en niet onder te sneeuwen in de harde hand van serveren en smashes. En het gaat haar steeds beter af. Ook afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Aspasia Mix 2 in Koudekerk aan de Rijn bleef zij kranig overeind. Aspasia veroverde in set één een kleine voorsprong, maar was die iets over de helft van de set geheel kwijt; 16-21 voor WVV. Nog even leek Aspasia terug te komen. WVV, op haar hoede, sloot de set winnend af met 22-25. In set twee eenzelfde beeld. De teams hielden elkaar tot 18-18 in evenwicht. Ook al deed de scheidsrechter verwoede pogingen om de WVV-ers uit hun spel te halen, zij bleven kalm, maakten meer punten dan Aspasia. Dus setwinst bij 21-25. De derde set was geheel voor WVV; 15-25 setwinst. In set 4 liet WVV de teugels wat vieren. Aspasia maakte daar dankbaar gebruik van en pakte via 19-17 de winst met 25-20. De wedstrijdwinst, met 3-1, was evenwel voor WVV.

De weersomstandigheden veranderen. Het wordt kouder. Dan is een binnensport bij uitstek geschikt om je conditie op peil te houden. Volleybal is zo’n sport. Kom daarom volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Voor de contributie hoeft u het niet te laten. WVV is de goedkoopste vereniging in deze regio. Kom daarom naar de deskundige training op de woensdagavond van 18.45 tot 20.15 voor de jeugd en van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei. Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.