Goed spelend Blauw-Zwart kopje onder

23 november 20144 minute read

Wassenaar – Een goed spelend, enthousiast Blauw-Zwart heeft het moeten afleggen tegen een geroutineerder Lugdunum. De Leidernaars, met de ervaren dertigers De Cler (ex-Oranje international), Paulina en Du Prie in de gelederen toonden aan op de beslissende momenten iets meer voetbalgogme in huis te hebben dan de jonge UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek-formatie.

Om twee minuten over 3 werd de door BouwCenter Wassenaar/Sassenheim geschonken bal aan het rollen gebracht. Na een paar minuten aftasten zette Blauw-Zwart via Stuart Hooymans de toon. Zijn geweldig schot werd door doelman Kees Wassenaar met veel moeite uit de kruising getikt. Dit was de opmaat voor een zeer aantrekkelijke eerste helft, waarin de Blauwen duidelijk het betere van het spel hadden.

De thuisploeg wist zich een behoorlijk aantal kansen te scheppen. Zo kopte Guy van Vliet de bal uit een voorzet van Tom van den IJssel rakelings over het doel; na een corner verschalkte Adrian Koziel bijna de mistastende keeper Wassenaar en zag Wilmar van der Ham zijn harde schot in de handen van de doelman een veilig heenkomen zoeken.

Aan de andere kant moest Blauw-Zwart sluitpost Mike van Zonneveld alle zeilen bij zetten om en vrije trap van Lugdunum uit zijn doel te ranselen.

Halverwege het eerste bedrijf kwam Blauw-Zwart verdiend aan de leiding. Na een snelle aanval over rechts kwam de bal bij Guy die niet nadacht en de Leidse doelman kansloos liet: 1-0. Dit doelpunt gaf veel vreugde maar toonde indirect ook de onervarenheid van de ploeg aan. Want terwijl veel spelers nog op een roze wolk verkeerden, toog Lugdunum vanaf de aftrap ten aanval en een paar tellen later lag de gelijkmaker al achter Mike in het net. Dat was een flinke tik en voordat de Blauwen daarvan bekomen waren was het al 1-2 door Sandjai Gajadien, die geheel vrijstaand een strakke voorzet eenvoudig tot doelpunt kon promoveren.

Vlak voor rust bleek hoe onrechtvaardig voetbal soms kan zijn. Adrian werd vrij voor de keeper gezet, maar schoot de bal tegen hem aan in plaats van in het doel. Uit de tegenaanval mocht Lugdunum in buitenspelsituatie doorgaan en hoewel Mike in eerste instantie fraai redde, was hij in de rebound kansloos en stond het 1-3.

De tweede helft trok de thuisploeg weer fris ten aanval. Dit resulteerde na 10 minuten in een wonderschone treffer van alweer Guy, die met een magnifieke omhaal de bal in het uiterste hoekje van het doel plaatste. De hoop in de blauwe harten kwam terug, zeker toen een minuut later de maker van de 2e Leidse treffer na opmerkingen tegen de uitstekend leidende scheidsrechter Isri met rood naar de kleedkamer mocht vertrekken. Lugdunum trok zich met 10 man terug op eigen helft een probeerde met schaarse uitvallen nog wat uit te halen. Blauw-Zwart, dat Nino van Boekel in de ploeg bracht voor de moe gestreden Nick Laponder, probeerde van alles om die o zo verdiende gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar vond telkens de goed keepende Kees Wassenaar op zijn weg. En een paar minuten voor het einde van de wedstrijd counterde Lugdunum zich naar een beslissende voorsprong toen Ozan Isitir na slap ingrijpen van de Blauw-Zwart defensie de bal in het doel kon schuiven: 2-4.
Al met al een onterechte nederlaag, daar waar een gelijkspel zeker, en een overwinning voor de thuisploeg misschien wel verdiend zou zijn geweest. Complimenten voor trainer Jos van der Helm, die in betrekkelijk korte tijd een leuk, en bij vlagen zeer goed, voetballende ploeg van de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek-brigade heeft gemaakt. De toekomst ziet er zonnig uit en hopelijk komt dat volgende week al tot uiting, als de Blauwen tegen vv Leiden moeten aantreden.