Skip to content

Grote Wassenaarse Budodag van Snel en Lenig een succes

19 november 20142 minute read

Wassenaar – De afdelingen Kamone Ryu en Judoryu Wassenaar van Snel en Lenig organiseerde deze gezamenlijke budodag op zondag 16 november in het gymzaaltje bij Den Deijlschool. De dag begon met een speciale ouder en kindles. Ondanks dat de opkomst beperkt was, vloog de tijd voor de aanwezige kinderen. Spelenderwijs kennis maken met judo. Het mooie van judo is de motoriek en het respect dat kinderen dan geven aan elkaar en aan de judoleraar. Taco van den Broek (voorzitter Snel en Lenig) gaf deze les. Judo is net als fietsen je verleerd het nooit, jong geleerd oud gedaan. Bijvoorbeeld met valbreken heb je ook in de toekomst iets aan. Het was een eerste keer, maar zeker niet de laatste keer.

In de middag was de trainingsstage Budo. In 2013 was deze budostage een groot succes en nu weer. Het was een gelegenheid met (andere) ‘martial arts’ in aanraking te komen. Het motto is op een leuke manier leren van een andere sport om je eigen sport te verbeteren. Kortom een leuke leerzame middag.

In Aikido vertaalt de beoefenaar dat een aanval niet stopt door het tegen te houden, maar de ingezette aanval ombuigt en tegen de aanvaller keert. De aikidoka komt als het ware in harmonie met de kracht en techniek van de aanvaller.

De stijl die wordt aangehouden is; Wi-Su Ryu Tai Ki Ken Do. Binnen deze stijl leert men, naast de Katana, ook omgaan met de Jo, Bokken, Tanto en het Chinese breedzwaard, de Dao. Tijdens de clinic is met name gebruik gemaakt van de boken, een oefenzwaard.

Judo bevat veel zaken die leerzaam en leuk zijn: het stoei-element, het samenwerken, direct lichamelijk contact, conditie, gedrag en discipline, enz. Maar ook het werpen, het vallen en het controleren.

Een woord van dank aan de trainers deze middag: Aikido door Rob Vercouteren, 6e dan en Tai Ki Ken Do door Peter de Jong, 6e dan, Judo door Taco van den Broek, 3e dan en natuurlijk aan alle deelnemers, die deze middag weer tot een succes gemaakt hebben.

Meer informatie over de genoemde sporten: info@snelenlenig.nl en/of kom een keer meedoen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top