Skip to content

Druk waterpoloweekend met topwedstrijden!

17 november 20143 minute read

Wassenaar – Na de twee nederlagen tegen de top van de 2e klasse, moest Heren 1 zich deze week herstellen tegen het laag geklasseerde De Amer. WZK begon echter moeizaam aan de wedstrijd, aan het einde van de 1e periode was het Roderic Vonk die uit een man meer de 3-3 maakte.

In de tweede periode nam WZK afstand, na een strafworp van Patrick en goede doelpunten van Fabian en vervolgens Toon de Groot , dit zorgde voor een 6-4 voorsprong. De Amer scoorde slechts 1 keer tegen, 9-5. De coach van de Amer kreeg nog rood, wat een positief effect had op de gasten, die kwamen terug tot 9-7. Vervolgens bleef de score gelijk op gaan en werd het niet best verdedigd door WZK, eindstand uiteindelijk 13-10, doelpunten waren er nog van Toon en Patrick (3x).

Dames 1
Dames 1 speelde dit weekend tegen de koploper. Er werd zeer goed stand gehouden. Het stond in het derde partje nog 3-4 achter, maar aan het eind stond het 4-4. Helaas wisten de dames het niet vol te houden en verloren ze met 4-6, maar er mocht zeker niet geklaagd worden want goed spel was er zeker geleverd.

Heren 2
Heren 2 had de opgave om te winnen tegen directe concurrent voor degradatie de Warande en deed dat ook knap! De 12-9 overwinning geeft hoop en de rode lantaarn is meegegeven aan de gasten uit Oosterhout. Volgende week PSV 3 thuis en meerdere ploegen uit de onderste regionen die nog voorbij gaan komen!

Heren jeugdteam
Het heren jeugdteam van WZK is vorig jaar gepromoveerd naar de allerhoogste klasse. De mannen zijn volledig gewend aan de zware tegenstanders. Afgelopen weekend werd het maar liefst 12-5 tegen WZC uit Zoetermeer. Robin Stoute is de nieuwe keeper van het team. Joop Sassen was weer ouderwets op schot met een heuse zevenklapper in één wedstrijd! Maar zonder goede passes kan je niet scoren. Zo waren er weer bijzonder fraaie assists van Jason Everard, Victor Verboog en Thomas van de Velde te bewonderen. Andere doelpuntenmakers waren: Boyd Voet (2), Thijs de Jager en Jelmer Constandse. Boyd maakte zijn eerste doelpunten van het seizoen. Heren 3 versloeg dit weekend de koploper! De wedstrijd ging lang gelijk op. Met veel wissels op de kant was WZK goed voorbereid onder leiding van Sidd als coach. In het 3e partje stonden de heren zelfs 2 punten voor door doelpunten van Dave, Bas, Ray en Mark. Na een 8-8 gelijk spel in het 4e partje werd er met nog 27 sec op de klok gescoord en was de winst voor WZK.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top