Skip to content

Roxanne van Hemert tevreden met resultaat World Cup

16 november 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag verscheen Roxanne aan de start van de eerste World Cup, die verreden werd in het Japanse Obihiro. Voor Roxanne de tweede keer dat ze deelneemt aan de World Cup cyclus en eveneens de tweede keer in Obihiro.

Roxanne werd zaterdag veertiende op de 1000 meter en was daar tevreden mee. De schaatsster van TEAM LottoNL-Jumbo kwam tot een tijd van 1.17.89 in haar race tegen Sanneke de Neeling, die de rit won in 1.17.73.

“Technisch was het een goede rit, maar ik had met wat meer agressie moeten rijden. Ik baal wel een beetje van feit dat ik verloor van Sanneke. Ik had de rit niet mogen weggeven. Na zeshonderd meter lag ik nog voor, maar op de laatste kruising had ik te weinig ritme” aldus Roxanne. “Dit moet volgende week in Seoel anders”.

Ze kijkt alweer uit naar de wedstrijd in Zuid Korea volgende week zaterdag. “Ik word beter van dit niveau. Hier moet je mee met de rest van de wereld. Nederland hoort al bij de wereldtop, maar hier zijn er ook nog veel buitenlanders waar je rekening mee moet houden. Daar moet ik tussen zien te komen. Ik profiteer van de combinatie van de sprinters en allrounders in ons team. Nu moet ik bij de training bijvoorbeeld achter de allround mannen aan fietsen. Dat is top. Ik word er beter van en haal een ander niveau”.

Komend weekend staat Roxanne aan de start in Seoel, daarna terug naar Nederland om weer te trainen en in het weekend van Sinterklaas staat Roxanne weer aan de start van de World Cup die in Berlijn wordt verreden.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top