Zevenklapper voor Blauw-Zwart

3 november 20143 minute read

Wassenaar – De UTS Van der Geest en UTS Abbink Logistiek brigade raakte deze zaterdag pas in de tweede helft goed op stoom. Er zit potentie in dit elftal. Nog wat onervaren, maar wel spelend met durf en altijd de aanval zoekend. Supportersaantallen nemen met de week toe, de grootste criticasters spreken lovende woorden. De hand van hoofdtrainer Jos van der Helm is duidelijk merk- en zichtbaar. Om met Theo Reitsma te spreken “Dit is een goed stel, hoor!”

Blauw-Zwart trok na het beginsignaal furieus ten aanval. Dat resulteerde binnen 10 seconden in een corner, geforceerd door de dekselse Stuart Hooymans. De druk op het Wilhelmus doel werd meer en meer opgevoerd zodat na 6 minuten al de 1-0 op het scorebord stond. Op aangeven van Kim Theil scoorde Stuart een mooie goal. De supporters gingen er echt voor zitten want Wilhelmus, bungelend onderaan de ranglijst, kon wel eens verpletterd worden, in goede zin uiteraard. Maar er sloop in het spel van Blauw-Zwart weer die gehaastheid, waardoor de tegenstander wel onder druk gezet werd maar waar de scherpte om te scoren ontbrak. Piet Zweegers speelde dominerend op het middenveld, van waaruit hij de mooiste passen verstuurde naar onze voorwaartsen, waaruit menig kans ontstond. Op het juiste moment bediende Dario Ditmar Guy van Vliet die beheerst de 2-0 aantekende. Kim Theil werkte weer als vanouds op het middenveld, maar was wat ongelukkig in zijn doelpogingen.
Wilhelmus kon geen vuist maken, waardoor Blauw-Zwart keeper Mike Zonneveld een relatief rustige middag beleefde op één scrimmage na, waar hij snel achter elkaar handelend moest optreden, hetgeen hij met verve deed. De Blauwen gingen tegen de rust wat meer achteruit voetballen, wat na een uitglijpartij van Stuart de spits van Wilhelmus in gelegenheid stelde Mike te verschalken 2-1.

Direct na de rust wist Adrian binnen 5 minuten de keeper te verschalken: 5-1. De achterhoede van de UTS van der Geest en UTS Abbink Logistiek formatie speelde een gedegen partij onder aanvoering van de altijd stuwende Jeroen Verhart bijgestaan door Tom van den IJssel, Raymond Vosse en Nick Laponder en met als sluitpost de bedaarde Mike van Zonneveld. In de 6e minuut werd Dario vervangen door Danny Kroon. De 6-1 hing in de lucht en weer was Adrian die het doelpunt maakte. Noem je dit een quarttrick? Een dubbele wissel kondigde zich aan. Lars Leget kwam erin voor Raymond en Nino van Boekel voor Stuart. Een gouden wissel bleek een korte spanne later, Lars verstuurde een splijtende pass richting Nino die met een mooi doelpunt de eindstand bepaalde op 7-1. Afrondend hebben we weer een lekkere, zeer sportieve, wedstrijd gezien. Geen kaarten en een prima scheidsrechter die na precies 90 minuten affloot.