Skip to content

Doe mee met de grote Wassenaarse Budodag

28 oktober 20142 minute read

Wassenaar – De afdelingen Kamone Ryu en Judoryu Wassenaar van Snel en Lenig organiseren deze gezamenlijke budodag op zondag 16 november in het gymzaaltje bij Den Deijlschool

Van 11.00 tot 12.00 uur: ouder en kind (tot 10 jaar) judo
Wil jij eens met je vader, moeder, oom of tante komen judoën, doe dan mee. Van 11.00 tot 12.00 uur geven speciaal een les voor ouder en kind. Hoe leuk is het om eens te laten zien wat je geleerd, je vader of moeder te werpen. Maar andersom geldt ook: veel ouders hebben toen ze jong waren ook ooit gejudood. En het is net als fietsen je verleerd het nooit, vooral daarom is het ook leuk om eens met jouw kind te judoën.

Van 12.30 tot 15.30 uur: Trainingsstage Budo
Ben je 12 jaar of ouder? Doe mee!
In 2013 was deze budostage een groot succes. Wij bieden jou de gelegenheid met (andere) ‘material-arts’ in aanraking te komen. O.a. aan bod komen Iaido, Judo en Aikido. Het motto is op een leuke manier leren van een andere sport om je eigen sport te verbeteren. Kortom we maken er een leuke middag van.

Judo bevat veel zaken die leerzaam en leuk zijn: het stoei-element, het samenwerken, direct lichamelijk contact, conditie, gedrag en discipline, enz. Maar ook het werpen, het vallen en het controleren.

In Aikido vertaalt de beoefenaar dat een aanval niet stopt door het tegen te houden, maar de ingezette aanval ombuigt en tegen de aanvaller keert. De aikidoka komt als het ware in harmonie met de kracht en techniek van de aanvaller.

Bij Iaido is het doel om het beruchte Japanse zwaard, de Katana, te beheersen. Tijdens de clinic wordt met name gebruik gemaakt van de bokken, een oefenzwaard.

Deelname is gratis en voor iedereen toegankelijk. Geef je op voor ouder en kind les (judo) en/of de budostage. info@snelenlenig.nl, meer informatie: www.snelenlenig.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top