Skip to content

Drukke dagen voor Wassenaarse Lifeguards

23 juli 20143 minute read

Wassenaar – Het afgelopen weekend met de tropische temperaturen van ruim 30 graden bracht voor de vrijwillige lifeguards in Wassenaar veel werk.
Vrijdag en zaterdag gaven uitzonderlijk mooi weer en het strand zat dan ook heel vroeg vol. Met een watertemperatuur van rond de 19 graden was het voor velen aangenaam afkoelen in het water.

De baders werden vanaf de kant en vanaf het water in de gaten gehouden. Door de sterke oostenwind dreven veel strandballen de Noordzee op, een enkeling ondernam een dappere poging om deze zwemmend in te halen, maar moest na een paar slagen toegeven dat zij de strandbal kwijt waren. Zaterdagmorgen werd de aandacht gevraagde door een opvarende van een catamaran, deze had een flare (noodsignaal) ontstoken, ter plaatse bleek dat er sprake was van een kapot roer, de zeilvereniging heeft met hun eigen boot de catamaran geborgen.

Zoekgeraakte kinderen
Op deze drukke dagen is het onvermijdelijk dat er kinderen zoekraken. Op ooghoogte van de kinderen lijkt alles op het strand op elkaar, een kind is daardoor snel verdwaald. Door gebruik van de 06-polsbandjes kunnen gevonden kinderen sneller met de ouders herenigd worden. Dit weekend zijn er een aantal zoekacties opgestart voor zoekgeraakte kinderen. Het langst is gezocht naar een jongetje van twee jaar, hij was in zeer korte tijd gewandeld naar het stille strand bij de zeilvereniging.
Na 25 minuten kon hij teruggebracht worden naar zijn moeder.

E.H.B.O.
De behandelkamer is ruim 50 keer bezocht voor kleine verwondingen, opvallend waren de vele snijwonden door schelpen daarnaast enkele kwallenbeten, schaafwonden etc. Vrijdagavond werd de hulp van de ambulance-professionals ingeroepen voor een slachtoffer (s.o.) met een grote wond op een enkel. Het s.o. viel daarbij een paar keer flauw. Na behandeling kon mocht hij met zijn ouders mee naar het ziekenhuis voor een aantal hechtingen. Zaterdag meldde zich een jongeman; hij was van zijn skateboard gevallen en had daarbij een schaafwond opgelopen op zijn knie en ellenboog, daarnaast kon hij zijn pols niet meer gebruiken. De schaafwonden zijn behandeld en voor zijn pols is een mitella aangelegd en is hij doorverwezen naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis om te controleren op een eventuele breuk.
Zaterdagmiddag kwam een melding binnen over een onwelwording, het slachtoffer was nauwelijks aanspreekbaar, een aanwezige huisarts heeft bijstand verleend. De man was er zodanig aan toe, dat de EHBO-ers het vermoeden kregen dat er overgegaan moest worden op re-animatie. Tijdens het gereed maken van de AED kwam de man weer bij kennis. Uiteindelijk is hij vervoerd naar de EHBO kamer, daar nagekeken door een ambulance medewerker. De man kon na behandeling met zijn echtgenote huiswaarts keren. Zondag bleef het rustig, uiteraard had dat alles te maken met de terugval in de weersomstandigheden.

Tags

ReddingsbrigadeWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top