Het Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging weerstaat Gemini

14 maart 20142 minute read

Wassenaar – Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging stelde in een spannende en inspannende wedstrijd 2 punten veilig en houdt zo zicht op een plaats in het midden van de ranglijst. Dit seizoen wordt er duidelijk betere tegenstand ondervonden dan voorgaande seizoenen. Zo ook van het team van Gemini Kangeroes waar vooral de mannen een respectabele lengte hebben.. Het was juist die lengte die WVV, in sporthal De Schulpwei gespeelde wedstrijd, bijna de das om deed.

De op en top gemotiveerde WVV-ers kwamen in set één prima uit de startblokken. Vooral door rustig en simpel te spelen namen ze al direct een 12-5 voorsprong. Gemini K kwam tegen het einde van de set nog angstig dichtbij (23-20) het waren evenwel de WVV-ers die de laatste punten maakten. Setwinst met 25-22.

Set twee verliep totaal anders. WVV keek plots tegen een 9-14 achterstand aan. Eenvoudig wisten de lange mannen van Gemini het WVV blok te omzeilen en de nodige punten te maken. Knokken was het devies voor de WVV-ers en wisten zowaar in één ruk naar 16-14 door te stomen. Het werd daardoor aantrekkelijk spannend. Gemini was helaas voor WVV toch stugger dan gedacht, 23-25. In set drie gooide Gemini er nog een schepje boven op. WVV het daar onvoldoende antwoord op, 21-25.
In het besef dat het in set 4 moest gebeuren, beten de WVV-ers zich vaster in de verdediging.

De ballen die eerder mis gingen wisten zij nu wel te ‘pakken’. Daardoor was het WVV die op een riante 12-6 voorsprong kwam. Een op dat moment genomen time-out door Gemini taste het ritme WVV licht aan. Bij 20-16 hervonden de WVV-ers zich weer. En mede door perfect serveren van Nõra Fekete met 2 rechtstreekse punten werd de vierde set keurig met 25-16 binnen gehaald. Met een keurig 2-2 gelijkspel als resultaat.

De WVV mix 1 wacht komende vrijdag opnieuw een pittige klus want dan staat, in Leiderdorp, de wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst het Mix team van Leython op het programma.

Ook volleyballen? Nadere informatie over WVV vindt u op haar website www.wvv-wassenaar.nl of bij secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.