Skip to content

Perswijn winterproeverij 2013

26 september 20132 minute read

Wassenaar – Op zondag 27 en maandag 28 oktober 2013 vormt het prachtige Kasteel de Wittenburg voor de tweede maal het toneel van de Perswijn WinterProeverij. Op de zondag verwelkomen wij de consument en de maandag is exclusief voor vakhandel en horeca.

Tijdens deze twee dagen is er naast het proeven van vele bijzondere wijnen ook een druk programma met begeleide proeverijen, workshops en presentaties. We organiseren speciale masterclasses voor horeca en vakhandel die verdieping bieden over aspecten van hun vakgebied, en er zal gelegenheid zijn tot het proeven van exclusieve Spaanse wijnen die nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Daarnaast maken we op de vakdag de winnaars bekend van de Wijn(Web)WinkelWedstrijd.

PERSWIJN WINTERPROEVERIJ – THEMA’S
Voor de tweede editie van de WinterProeverij hebben we gekozen voor vier winterse thema’s:

– Wild Rood: krachtige rode wijnen tot € 12,50, die goed gecombineerd kunnen worden met winterse gerechten, met name wild.
– Winters Wit: volle witte wijnen tot € 12,50, die ook in de winter het drinken waard zijn!
– Spannend Zoet: onbekende, verrassende zoete witte wijnen van overal, zoete wijnen met mooie zuren en karakter, botrytis wijnen, versterkte wijnen, etc.
– December Bubbels: bubbels vanaf € 10,- die passen bij feestelijke gelegenheden.

De eerste twee thema’s zullen tevens door het proefpanel van Perswijn geproefd worden voor de Finalewijnen: “Beste Wild Rood”en “Beste Winters Wit”. Wijnen die niet binnen deze thema’s passen, kunnen uiteraard wel gepresenteerd worden aan de bezoekers van de Perswijn WinterProeverij. Het publiek zal zelf de Beste Spannend Zoet kiezen op de dagen zelf.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top