Blauw-Zwart simpel langs SVOW

25 maart 20133 minute read

Wassenaar – Door het ontbreken van een perstribune moest uw reizende reporter zaterdag tussen het publiek langs de omheining staan. Dat viel niet mee, de ijzige kou en de gure wind deed handen, voeten, papier en pen bevriezen. Na Aarlanderveen duurde het een dag of drie voordat ik het weer warm had, nu hoop ik voor de Pasen weer op temperatuur te zijn. Toch was er publiek, 15 Blauw-Zwarters en 12 supporters van SVOW. En dat waren er meer dan verwacht.

Van de wedstrijd werden we uiteindelijk niet warm. Blauw-Zwart was deze middag de veel betere ploeg en omdat SVOW al na 10 minuten met tien man verder moest was er van spanning vanaf het begin geen sprake. De uitsluiting betrof de doelman van de ploeg uit Weteringbrug. Al na een paar minuten kwam de doelman al in de problemen na een slechte terugspeelbal en kon hij, door Boy Houtman onder druk gezet, nog net via een corner de klus klaren. Maar na 10 minuten was hij niet attent genoeg, na weer een terugspeelbal. En weer was Boy Houtman zijn kwelgeest. De spits van de UTS Van der Geest & UTS Abbink brigade ontfutselde de keeper de bal, en kon ermee naar het lege doel lopen. De wanhopige doelman pakte hem echter beet. Penalty en rode kaart dus. Boy benutte zelf de strafschop (1-0).

Het spel speelde zich daarna vooral op de helft van de gastheren af. De Blauw-Zwarten speelden de bal goed rond via de vleugels, waarbij Bas Conradi met prima passes over de breedte van het veld voor gevaar zorgde. In de 20e minuut besloot Bas in plaats van te passen om te schieten. Het fraaie gekrulde schot belandde op de paal.

In de 30e minuut benutte Blauw-Zwart het overwicht opnieuw. Nu via een ijzersterke aanval: strakke pass over de breedte van Bas Conradi, prima aanname van Jos Oudshoorn, breed op Boy Houtman die hem simpel langs de doelman van SVOW tikte (0-2). Die doelman, een van de veldspelers, was overigens duidelijk beter dan de echte doelman. Zo werd weer eens bewezen: elk voordeel heeft z’n nadeel.

De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Dat heb ik dus ook maar niet gedaan. Het leek wel of door de kou alles trager werd. Blauw-Zwart werd er ook niet sneller op, maar dat was ook niet echt nodig. Heel af en toe deelde SVOW een speldenprik uit, maar dat leidde slechte één keer tot een gevaarlijke situatie voor het doel van de UTS Van der Geest & UTS Abbink brigade. Pas in de 80e minuut scoorde Blauw-Zwart de derde. Na een goede combinatie kwam Boy Houtman alleen voor de keeper en hij scoorde beheerst, voor de derde keer dus (0-3). In de loop van de tweede helft vielen Rick Hogenboom, Jordi Lubbe en Sebastiaan Tremouille nog in. Konden ze ook nog een beetje warm worden.

Komen weekeinde twee keer thuis, zaterdag DVC en maandag Woubrugge (belangrijk voor de tweede periode en de tweede plaats).