Skip to content

Lekker gemakkelijk voor weinig: Canneloni

10 maart 20133 minute read

Wassenaar – Op verzoek een feestelijk zeer smaakvol gerecht dat je binnen 1 uur op tafel kunt zetten voor 4 personen. We gebruiken de kant-en-klare lasagna-vellen van de C1000. Relatief dik gesneden worstwaren, klein gesneden kastanjechampignons en geraspte belegen kaas.

Mise-en-place = voorbereiding
Zorg dat je eerst alle ingrediënten schoon afgewogen en gesneden in aparte bakjes klaar zei in de juiste volgorde. Dan houd je overzicht over het kookproces. Pas daarna gaan we voor het fornuis.

Vulling
– Fruit de gesnipperde ui ca. 3 minuten in hete olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de blokjes ham toe en bak het geheel ca. 5 minuten op een middelhoog vuur, onder voortdurend omscheppen. Strooi er een theelepel venkelzaad door heen. Laat het vlees niet te bruin worden. Alles wat verbrandt smaakt bitter!
– Laat alles in een zeef goed uitlekken en afkoelen.
– Doe het afgekoelde mengsel in een kom, schep er de gemalen ricotta, de fijn gesneden Mortadella, Gandaham en tenslotte de blokjes champignons door. Breng op smaak met zout plus wat nootmuskaat en een fijngesneden rode peper. Laat opstijven in zeer koude koeling en maak er 4 rolletjes van in de breedte van de lasagna-vellen.

P3040338

Béchamelsaus
– Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem door de boter.
– Haal de pan van het vuur en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet de melk er beetje voor beetje bij en roer tot een glad papje.
– Door het op een matig vuur te laten staan gaart de bloem en zal het volume toenemen. Blijven roeren opdat er niets aan de pan blijft vastzitten.
-Voeg wat geraspte belegen kaas toe en breng de saus al roerend aan de kook brengen en laat dit nog 10 minuten garen.

Presentatie
– Verwarm de oven op 200°C.
– Verdeel 2,5 dl van de saus over de bodem van een vuurvaste schaal. Vorm van de vulling ca. 60 gram tot een rolletje, leg dat midden op het pastavelletje en rol op. Knip de lasagna-vellen bij en schik de canneloni met de naad naar onder op de schaal.
– Verdeel de rest van de saus er gelijkmatig over en bestrooi met grof geraspte parmezaanse kaas.
– Zet de schaal 10 minuten in het midden van de oven en temper de oven daarna terug tot 180°C. Bak de canneloni nog ca 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Laat het geheel een paar minuten afkoelen alvorens te serveren.
– Garneer met een paar blaadjes verse basilicum en in blokjes gesneden tomaat.

Ingrediënten
4 vel lasagna
2 tomaten
basilicum

Vulling
1 theel zonnebloemolie
1 eetl gesnipperde ui
60 gr ricotta
60 gr hamlappen, mager
60 gr Mortadella, gemalen
60 gr Gandaham gemalen
100 gr kastanjechampignons
0,5 rode peper heel fijn gesneden

Béchamelsaus
40 gr boter
40 gr bloem
5 dl melk
Zout,
versgemalen witte peper,
versgeraspte nootmuskaat
60 g geraspte parmezaanse of belegen kaas

Tags

BudgetKokenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top