Het Mix 1 team van de WVV speelde zeer wisselvallig

5 maart 20133 minute read

Wassenaar – Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde in Voorschoten tegen Gemini Kangeroes een zeer wisselvallige wedstrijd. In de eerste twee sets zetten WVV Gemini volledig in de hoek waar de klappen vielen en hoe..!!

Bij WVV ging vrijwel alles goed. Set één werd eenvoudig via 10-18 met 14-25 gewonnen. De daarop volgende tweede set was voor Gemini ontluisterend. Al snel stond de schier onaantastbare stand van 8-22 op het scorebord. En dat bleef ook zo. WVV maakte zonder dat Gemini nog een punt wist te scoren de set bekwaam uit met 8-25.

Lange Mannen
Maar dan…. Gemini rechtte de rug en liet de aanval geheel aan de mannen over. Dat had resultaat, vooral ook omdat de mannen in lengte de twee meter naderen. Het blok van WVV kreeg geen poot meer aan de grond. Tot 14-14 keek WVV zowaar tegen een lichte achterstand aan. Pas bij 18-19 leek het er weer op…. Op dat moment kreeg Kirsten Harberink de bal onfortuinlijk hard op de neus. Au en WVV was even de weg kwijt ….even?? Nee het liep niet meer. Gemini kreeg de bal steeds beter onder controle terwijl WVV daar meer moeite mee had. Gevolg… 25-22 set verlies voor WVV.

Set vier werd mede daardoor dan toch nog een heel spannende. Over en weer waren er setwinst kansen. De teams hielden elkaar tot 16-16 keurig in evenwicht. WVV echter, speelde te duidelijk op de winst. Ging geforceerd spelen wat geheel verkeerd uitpakte. Fouten aan WVV zijde speelde Gemini in de kaart die daardoor de winst in zicht kreeg. En ja hoor, het Voorschotense team wist die ook te veroveren met 25-22. Een 2-2 gelijkspel waar WVV toch echt voor de winst had moeten gaan.

Maar met een derde plaats op de ranglijst zijn er nog kampioenskansen!

Meisjesteam
Het WVV Meisjesteam komt nu pas goed op gang. In de eerste klasse speelde zij tegen InUpGo. En met zeer goed volleybal veroverde zij in no time de eerste twee sets met 12-15 en 10-25. Even was de concentratie weg en greep InUpGo haar kans voor de derde set: 25-15. Maar coach Catherine kreeg het team weer bij de les en voort denderde het meisjesteam weer. Vooral de middenaanval liep goed. En zo werd set vier met 17-25 binnen gehaald. Een prachtige 1-3 overwinning. En als de meiden zo door gaan kunnen zij nog flink stijgen op de ranglijst.

Overige uitslag: Delta tegen WVV Heren 1-3.