Blauw-Zwart maakt valse start na de winterstop

14 januari 20133 minute read

Wassenaar – De supporters die zaterdagmiddag de kou trotseerde waren natuurlijk benieuwd hoe de formatie van UTS Van der Geest & UTS Abbink na de winterstop uit de startblokken zou komen. Blauw-Zwart speelde de thuiswedstrijd tegen het 2 plaatsen lager geklasseerde Leidsche Boys.

De mannen van Roel den Hartog gingen inderdaad fel uit de startblokken en creëerde al snel 2 grote kansen om op voorsprong te komen. Het was in de 7e minuut als onze keeper Bob Jalhay uit een vrije trap van Leidsche Boys de bal net uit de kruising kon tikken. Het is dan ook na dit moment dat Leidsche Boys gaandeweg de wedstrijd naar zich toe trekt en het beste van het spel heeft. De Blauwen raken daardoor ook geïrriteerd, wat resulteerde in een gele kaart voor Guy van Vliet. Na een half uur spelen krijgt de tegenstander 2 grote kansen op rij. Even dacht het publiek dat het goed was als de rust met 0-0 gehaald zou worden. Toch herpakken de Blauwen zich en kort voor rust komt Blauw-Zwart toch op voorsprong. In een vlotte combinatie gaat de bal van Boy Houtman naar Guy van Vliet en het is uiteindelijk Rick Hoogenboom die prima afrond: 1-0.

Na de rust hetzelfde spelbeeld van Leidsche kant. Nu werd in de 51e minuut het werken van de tegenstander beloond en kwamen zij op gelijke hoogte: 1-1. Omdat Boy Houtman zijn veters van zijn voetbalschoenen niet langs de lijn vastknoopte, maar in het veld, kreeg hij van scheidsrechter Taal de gele kaart te zien. Boy vond overigens toen scheidrechter Taal zelf zijn schoenveter vast maakte, dat ook deze recht had op een gele kaart.

Het is diezelfde Boy Houtman die na goed doorzetten door de keeper van Leidsche Boys naar de grond wordt getrokken. Aanvoeder Jasper van den Boer benutte in de 63e minuut de penalty en bracht zo de mannen UTS Van der Geest & UTS Abbink weer op voorsprong 2-1. Wilmar van der Ham wordt gewisseld voor de van een blessure terugkerende Maarten van der Flier. Ook moest helaas aanvoerder Jasper van den Boer het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Mike van der Berg. Door een 2e gele kaart van een van de spelers van Leidsche Boys moesten zij met 10 man verder. Toch wisten zij met 10 man nog gevaar te stichten voor de goal van Blauw-Zwart. Uit een slechte uitrap van de keeper, die door de verdediging niet goed kon worden weggewerkt, prikte Leidsche Boys er alsnog de gelijkmaker in (2-2). Tom van der IJssel kreeg ook zijn 2e gele kaart zodat de wedstrijd in 10 tegen 10 eindigde.