Resultaat Wassenaarse Volleybal Vereniging in evenwicht

19 december 20123 minute read

Wassenaar – Vrijdag 14 december, sporthal De Schulpwei. De teams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging traden aan voor hun laatste wedstrijd in 2012. Spanning alom en aan het eind van de avond was het resultaat van de drie wedstrijden in evenwicht: 6-6.

WVV Mix 1 speelde tegen VCS uit Sassenheim.
Scheidsrechter: Marc Schimpf, teller: Anita Harberink.
De verwachte strijd tussen de plaatsen 2 (WVV) en 3 (VCS) was een echte vier punten wedstrijd. In de eerste set droop al direct de spanning er van af. Een misgeslagen service van WVV gaf VCS de mogelijkheid dat af te straffen en het laatste punt in haar voordeel te scoren: 23-25. In set 2 en 3 had VCS duidelijk het betere van het spel. Vooral de dames van VCS lieten zien hun mannetje te staan! VCS wist beide sets in winst om te zetten met 18-25. In de vierde set liet WVV eindelijk haar ware ik zien. Via 7-1 en knap spel pakte zij deze set met 25-16. Het leuke van de uislag is dat beide teams nu met evenveel punten vóór als tegen, gedeeld derde staan.

WVV Mix 2 team speelde tegen Leython 4 uit Leiderdorp.
Scheidsrechter: Wilma van der Kleij, teller: Jan Stegeman.
Eindelijk speelde Mix 2 in haar vaste opstelling met nieuwkomer Annemiek Bollen. Er werd meteen flink van leer getrokken en via 18-8 werd de eerste set binnen gehaald met 25-13. De tweede set ging wat moeizamer met een 24-23 stand op het eind. Maar volleyballen kunnen de WVV Mixers en zo werd de set met 26-24 gewonnen. In de derde set werd weer het spel uit de eerste vertoont. Met een goede servicebeurt van Wim Lemckert en na een knieval van Daiva Oliehoek scoorden de WVVers er op los met 25 punten tegen Leython 11! In de vierde set had WVV een dip en kon Leython via 12-19 haar slag slaan met 20-25.
Maar een prachtige 3-1 overwinning voor de WVVers van Mix 2 waarmee ze fier aan kop blijven staan.

WVV Heren speelde tegen Delta 1 uit Delft.
Scheidsrechter Joris Hornman, teller Ger van Weerlee.
WVV had in de eerste set een moeizame start en moest duidelijk wennen aan invalster/set upper Peggy Verwey, die overigens goed speelde. Maar na deze start kwam WVV goed los met prima volleybal met een goede actie van Jeroen Mulder. Uiteindelijk kwam men op 22-22 en steeg de spanning behoorlijk. De teams waren aan elkaar gewaagd. Met een lucky bal trok WVV aan het langste eind: 25-23. In set twee trokken de WVVers stevig van leer. In een mum van tijd stond het 9-3. Maar Delta kwam terug en zo stond het opeens 15-15. Genoeg dachten de WVVers en met name slimme Hans- en kanon Kilian van der Kleij zorgden voor 25-16! Ondanks een verkeerde opstelling van Delta bij 4-4, denderden zij door naar 14-20. Een time out hielp niet voor WVV. Zij maakte te veel fouten en verloor bij 16-25.
In set vier waren de mogelijkheden voor WVV om te winnen nog talrijk. Maar het ontbrak aan aanvalskracht. Dat had Delta wel. Het was toch nog spannend en tot 21-21 kon het nog alle kanten uit. Maar Delta had het laatste woord en won met 22-25. Derhalve een 2-2 gelijkspel. WVV Heren blijft tweede in de poule achter koploper Volepo.

Beweeg mee met de Wassenaarse Volleybal Vereniging en kom lekker volleyballen.