Craeyenhout D1 – HGC D1 : 2 – 2

24 september 20123 minute read

Wassenaar – Na de verliespartij vorige week hebben we dinsdag direct de knop omgezet. We gingen op bezoek bij KZ voor een oefenpot en wisten deze met 0-1 te winnen. Een goede opsteker!

De start van de wedstrijd tegen Craeyenhout was rommelig te noemen. Wij hadden het betere van het spel, maar wisten nog niet echt grip te krijgen op de meiden van Craeyenhout. Het was duidelijk dat deze meiden vandaag er vol voor zouden gaan, en ons het heel lastig zouden gaan maken. Daarom kwam het eerste doelpunt nogal uit de lucht vallen. Emily (Eem) kreeg veel ruimte om op te lopen en de bal de cirkel in te pompen. Tessa (Tess) stond op de perfecte plek, veranderde de bal van richting en hoppa de keeper had het nakijken. Craeyenhout kwam een aantal keer gevaarlijk onze druk uit, maar tot echte kansen leidde dit gelukkig nog niet. Kort na de 0-1 kreeg Isa het op d’r heupen, draaide mooi weg van haar tegenstander en schoot de bal binnenkant paal erin. Een mooie goal. Nu op naar meer.

Helaas maakten wij het onszelf erg lastig door een aantal corners aan Craeyenhout weg te geven. De eerste corner werd door een rebound binnengetikt en ook de 2-2 was een rebound uit een strafcorner. Tijd voor de rust en tevens tijd om iedereen op scherp te zetten.

De tweede helft hebben we goede druk kunnen krijgen op de verdediging van Craeyenhout, een enkele keer bereikten ze maar de middenlijn. Veel balbezit van onze kant leidde echter niet tot doelpunten. Ook niet toen 10 minuten voor tijd de scheidsrechters het op hun heupen kregen, 2x geel voor Craeyenhout, dubieuze beslissingen die de wedstrijd er niet sportiever op maakte. Deze overtalsituatie wisten we niet uit te buiten en bij de laatste corner vlak voor tijd was het geluk nog steeds niet aan onze zijde. De eindstand was al bij rust bereikt: 2-2.

Groningen wist te winnen van Eindhoven en staat daardoor nog steeds bovenaan. Push kreeg Ring Pass op bezoek en de meiden van Ring Pass hebben ons een klein beetje geholpen door Push op gelijkspel te houden. De achterstand op Groningen is nu 3 punten en op Push blijft de achterstand 1 punt. Komende zondag komt Push op bezoek en is het aan ons om de zaken weer een beetje recht te trekken.

Vandaag hadden we weer een enthousiast publiek dat meegereisd was naar Craeyenhout; aanstaande zondag hopen we weer veel publiek langs de lijn te zien!