Skip to content

Kustzeilvereniging Wassenaar als kweekvijver voor Olympisch catamaran wedstrijdtalent

16 april 20142 minute read

Wassenaar – Catamaranzeilen is een uiterst dynamische zeilsport. En sinds kort weer Olympisch! Voorwaarde voor een hoge positie van Nederland in het Olympische medailleklassement is dat er voldoende jeugd in de catamaransport instroomt, wordt gestimuleerd om wedstrijden te zeilen en dat de echte toppers kunnen worden geselecteerd uit een grote vijver van wedstrijdzeilers. De Kustzeilvereniging Wassenaar (KZVW) heeft als ambitie om uit te groeien tot dé kweekvijver voor jong catamaran wedstrijdtalent in Nederland.

Daarvoor start KZVW nu met de catamaranschool Zeehelden een meerjarig pilotprogramma waarbij talentvolle jeugdzeilers door intensieve begeleiding en wedstrijdtraining worden gecoached richting de nieuwe Olympische klasse van Nacra 17. Het programma wordt gesponsord door Delta LLoyd om de eigen bijdrage van de jeugdzeilers binnen de perken te houden, en ondersteund door het Watersportverbond.

Vanaf medio mei 2014 start de KZVW voor de jeugd van 12 tot 16 jaar (met wedstrijdervaring in een andere zeilklasse of een CWO-niveau 3 diploma) met een intensief wedstrijdtrainingsprogramma met de Hobiecat Dragoon in full wedstrijd uitrusting. De catamarans worden ter beschikking gesteld door de KZVW. Er zijn nog slechts twee plaatsen beschikbaar! Voor opgeven of informatie: Wouter van Raaij tel 06 – 41554949/ www.kzvw.nl / www.catamaranschool.nl

Voor de leeftijd vanaf ca. 16 jaar start een trainingsprogramma met de F16. Dit programma zit voor 2014 al vol.

De bedoeling is dat de Dragoonzeilers de komende jaren doorstromen naar de F16 en de F16-zeilers naar de Olympische Nacra 17.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top