Skip to content

Heleen Ogier (Rijnlands Lyceum Wassenaar) ‘Beste leraar Nederlands van Nederland’?

3 mei 20142 minute read

Wassenaar – Het programma De Taalstaat (iedere zaterdag te beluisteren tussen 11.00 en 13.00 uur op radio 1) startte in januari van dit jaar de zoektocht – onder andere in samenwerking met Onze Taal – naar ‘De beste leraar Nederlands van Nederland‘. Een zoektocht met een knipoog, want het gaat de programmamakers er vooral om het beroep van leraar Nederlands in het voetlicht te zetten. Er zijn nu nog 3 kandidaten over waaronder ‘onze’ Heleen Ogier, u kunt vanaf vandaag op haar stemmen!!!!

De vakjury, bestaande uit Trudy Coenen enPeter-Arno Coppen, heeft uit de 14 kandidaten drie genomineerden geselecteerd. Een van de drie genomineerden is Heleen Ogier, docent Nederlands bij het Rijnlands Lyceum Wassenaar én één van de redacteuren van Wassenaarders.nl.

In de nominatie stond over Heleen o.a. het volgende: “Ze slaagt erin om met creatieve en uitdagende opdrachten kinderen echt na te laten denken over taal en literatuur.  Daarbij stoort ze zich niet aan de grenzen van haar vakgebied. Heleen is onconventioneel, creatief en eigentijds. Bovendien weet Heleen wat er allemaal kan met de (sociale) media en ook daar maakt ze gebruik van. Bijvoorbeeld door kinderen in een groep filmpjes over hun gelezen boeken te laten maken.”

Blijkbaar is dat wat ook de vakjury vond. Daarnaast bleef er bij Peter-Arno Coppen één zinnnetje, van Merel (één van de leerlingen van Heleen, in zijn hoofd zitten: “Ontdekken wat er allemaal achter de taal zit.” En dat is waar het vak Nederlands eigenlijk over gaat.

Heleen: “Ik vind het een eervolle nominatie. Er zijn ontzettend veel goede leraren Nederlands in Nederland. Als ik alleen al naar mijn eigen school kijk, zie ik zoveel expertise. Het is fijn om met elkaar samen te werken, zowel binnen als buiten de sectie. De vakoverstijgende projecten die wij gedaan hebben, konden overigens alleen zo succesvol worden dankzij het enthousiasme waarmee mijn collega’s Karin van Leeuwen (theater) en Frank Karremans (tekenen) mijn plannen omarmden.”

De keus is is nu aan de luisteraars, aan u. Stem ook op Heleen Ogier als ‘Beste Leraar Nederlands van Nederland’, want wij vinden dat zij dit verdiend.

Stemmen kan tot vrijdag 16 mei, 18.00 uur. De uitslag wordt op zaterdag 17 mei in een bijzondere uitzending van De Taalstaat bekendgemaakt. De prijs zal worden uitgereikt door minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top