Opmars Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

15 november 20182 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdag speelde het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging haar derde competitiewedstrijd.

WVV Mix 1 – VCS Mix 2. Uitslag 4-0.
VCS had wel de eerste drie wedstrijden op rij gewonnen maar in WVV troffen ze een hele andere tegenstander.
In de eerste set was het vooral de service die WVV met 16-10 op voorsprong bracht en de winst bij 25-15. Set 2 was reuze spannend. De echt lange mannen bij VCS (tegen de 2 meter) wisten al blokkerend het WVV erg lastig te maken. Daardoor, in combinatie met het op dat moment minder geconcentreerd serveren door WVV, verscheen 12-19 en 21-15 op het scorebord. Aan de zijlijn werd de set voor WVV al als verloren beschouwd. De ommekeer was een mazzelbal die via het net voor een punt zorgde. In deze fase was WVV vooral in het achterveld verdedigend oppermachtig. Punt na punt sloop WVV dichterbij…. 18-22 en warempel 22-22, om in een zinderend slot op 26-24 te komen! Dat bleek cruciaal voor deze wedstrijd.

In Set 3 werd door WVV al weer beter gespeeld. Men had het lange ‘blok’ in de smiezen door die te omzeilen. En zo kregen de aanvallers bij WVV de gelegenheid om weer tot scoren te komen. 25-21 setwinst. En dan set 4. Al snel bleek dat WVV nu echt goed ingespeeld was. Weinig fouten en een puike verdediging. Maar de service van Nastya Galper sloeg alles. Ongeloof maar ook waardering alom. Vrijwel in haar eentje wist zij VCS te verslaan. Bij de al riante stand van 15-3 voor WVV sloeg zij van de serveerplaats toe door 10 punten op rij te maken…..25-3 een onwaarschijnlijke uitslag! 4-0.

Mix 1 heeft nu drie wedstrijden gespeeld en gewonnen. Zij staat op de tweede plaats in de poule op één punt van koploper Setumup 1, maar die heeft al vijf wedstrijden gespeeld. Dus dat beloofd wat.
Afgelopen maandag heeft zij al weer gespeeld nu tegen Merenwijk 3. Maar daarover leest u in de volgende editie van deze krant.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. U wordt verrijkt in lichaam en geest. Beweeg mee, goed voor de gezondheid. De training is op de woensdag van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. Info bij secretaris Jeanne Taal via secretaris@wvv-wassenaar.nl of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tekst: Ger van Weerlee