Blauw-Zwart verliest van koploper

12 maart 20183 minute read

Wassenaar – Voor een leuke voetbalwedstrijd zijn 3 elementen nodig: twee ploegen die er wat van kunnen maken en een goed leidende scheidsrechter. Helaas ontbraken deze drie voorwaarden in de thuiswedstrijd tegen Soccer Boys.

De wedstrijd begon aardig voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie. Al na 2 minuten kreeg Bastiaan Hendriksen en dot van een kans, maar keeper Mark Heintjes redde voortreffelijk op de harde inzet. Even later een even grote kans voor de bezoekers toen Ferry Bross alleen op doelman Mike van Zonneveld afsnelde. Gelukkig was de afwerking aller belabberds en ging de door De Vrienden van Jos geschonken bal naast het doel.

Na een kwartier leken de Blauwen toch te scoren. Raymond Vosse stoomde met de bal aan zijn voet richting doel en tikte de bal langs de keeper. Maar net zoals eerder aan de andere kant van het veld vervolgde de bal zijn traject langs de, voor Blauw-Zwart, verkeerde kant van de paal. Na deze actie verzandde de wedstrijd in rommelig spel door beide ploegen. Slechts één hoogtepunt bracht de 1e helft nog toen Bas Conradi vanaf 30 meter het doel onder vuur nam, maar weer was het doelman Heintjes die met een fraaie redding de voorsprong van de Blauwen voorkwam.

Het eerste gedeelte van de 2e helft bracht geen verandering in het speelbeeld: veel slordig balverlies aan beide kanten. Toch kregen de Blauwen een goede kans via wederom Raymond, die zijn harde schuiver andermaal door de uitblinkende Soccer Boys goalie gestopt zag worden.

Na 20 minuten greep de Blauw-Zwart verdediging te aarzelend in en een voorzet vanaf links kon door de geheel vrij staande Sander Ruijtenbeek simpel ingetikt kon worden (0-1).
Een kleine 10 minuten later werd het 0-2 toen geheel Blauw-Zwart stopte voor vermeend buitenspel van Dion Zeelenberg. Scheidsrechter Van Lith negeerde het vlagsignaal van zijn assistent en keurde het doelpunt goed (0-2). Even later floot hij wel voor buitenspel, wat hem een cynisch applaus van het plubliek opleverde. De scheidsrechter reageerde hier heel kinderachtig op door een provocerende buiging naar de toeschouwers te maken. Een onwaardige actie van een bondsofficial!
Tien minuten voor tijd bracht Bastiaan de hoop in de blauwe harten terug door een verre uittrap van Mike op te pikken en de bal snoeihard in het doel te rammen. Er was weer uitzicht op een puntendeling en De Lagerberg Verhuisgroep brigade stroopte de mouwen nog eens op.
Vlak voor tijd negeerde de arbiter een overtreding van Blauw-Zwart en kende de thuisploeg een uitbal toe. De assistent van Soccer Boys meende hier op eigen rechter te moeten spelen en belette Blauw-Zwart om de uitbal snel te nemen. Hierdoor sloeg de vlam in de pan en binnen de kortste keren ontstond er een mêlee van spelers waarin enthousiast aan diverse ledematen geduwd en gesjord werd. Waarom daarna alleen Bas Conradi en Arthur Schiebroek een rode kaart kregen was onduidelijk, want ook een aantal spelers van Soccer Boys liet zich niet onbetuigd en was ook niet zo braaf.
Na een korte afkoelingsperiode werd de wedstrijd hervat met 9 tegen elf. Soccer Boys maakte van de overtal situatie gebruik door via Raymond van Rijn de eindstand op 1-3 te brengen.

Deze wedstrijd dus maar vlug vergeten. Volgende week de moeilijke uitwedstrijd tegen Be Fair, helaas zonder Bas en Arthur. Alle redenen dus om richting Waddinxveen te trekken om de Blauwen aan te moedigen.