zaterdag 20 oktober 2018

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 49 2017

Wassenaar - Nederland is een fijn land om in te wonen. Nederlanders mopperen graag, maar feit is, dat veel (zorg)taken door onze centrale of lokale overheid geregeld worden. En voor de spreekwoordelijke kers op de taart, vaak net dat beetje extra, datgene dat extra jus aan het leven geeft, wordt dan gezorgd door de miljoenen actieve vrijwilligers in ons land. Vrijwilligers bij onze (sport)verenigingen, in de zorg, bij belangenorganisaties, de buurtvereniging, de evenementenorganisatie, bij cultuurbehoud, natuuronderhoud en bijv. dierenopvang en – bescherming. Over een ding zijn vrijwilligers het roerend eens: Het is ontzettend leuk om te doen! Heb jij de vrijwilliger in jezelf al ontdekt? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar voor een oriëntatie.

Een greep uit de ca.100 vacatures in Wassenaar e.o.:
* De St. Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) is er voor alle Wassenaarders. Wil jij voor hen zelfstandig wonende Wassenaarse ouderen bezoeken en onderzoeken of er een hulpvraag aanwezig is (Project Signalerend Huisbezoek, vacaturecode A 078)? Ook zoekt SMOW vrijwilligers die bijv. 1 x per week gastheer of –vrouw (Vacaturecode A 121) willen zijn tijdens de Open Eettafels tussen de middag in de Peppel. Hier vinden zelfstandig wonende ouderen aanspraak tijdens een gezonde en gezellige maaltijd.
* Wandelen is gezond voor iedereen! De nieuwe Stichting Gezond Natuur Wandelen Wassenaar zoekt Wandelbegeleiders (vacaturecode E 049) die op gezette tijden een groep vanaf een vaste locatie tijdens een wandeltraject van ongeveer een uur willen begeleiden. Bewegen doet leven, zeker in een mooie wandelomgeving als Wassenaar!
* Ook buiten ons land zijn er volop kansen om leuk vrijwilligerswerk te doen. Projects Abroad biedt vrijwilligers tussen de 17 en 70 jaar de mogelijkheid om energie te steken in sociale, culturele en natuurprojecten op verschillende continenten (Vacaturecode K 004).
* Hou je van de Spaanse taal en cultuur? Sociapb organiseert eens per maand een culturele bijeenkomst met lezingen, zang, dans en buffet in het Deyler Centrum. Zij kunnen ondersteuning gebruiken bij de catering (Vacaturecode M 030).

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2. Bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m do van 09.30-12 uur. Vrijdag kun je terecht in de Bibliotheek tijdens het vrijwilligersspreekuur van 10-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.