vrijdag 24 november 2017

S Sport

Meiden aspiranten softbal

Wassenaar - De meiden aspiranten softbal hadden afgelopen zondag een "open" training. In deze training mocht iedereen die wil slaan, vangen, gooien en niet onbelangrijk , vies wilde worden mee doen met een super training. De training is gemaakt door de coach van dames 1 Ellis Postma, die veel meiden heeft gecoacht en getraind. Zij weet wat meiden leuk vinden en wat ze willen leren.

Eerst lekker warm gooien en lopen. Toen een outfieldtraining. In het outfield is de belangrijkste taak de ballen vangen en tegenhouden zodat er geen punten gescoord worden. Outfield vaak onderschat maar super belangrijk en eigenlijk best lastig om te spelen. Ellis leerde hoe je een bal moet vangen, aanvallen en vooral ervoor zorgen dat er geen punten gemaakt worden.

Daarna kwam waar we allemaal naar uit keken; slidings maken!!! Eerst de instructie, hoe ga je naar beneden, hoe leg je je been neer of hoe maak je de spectaculaire head first.Ellis legt het allemaal uit! Maar het allerleukste, zelf doen! Een zeil veel water en groene zeep maken dat er een mega gladde baan lag waar we konden oefenen. Heel eng en spannend de eerste keer. Maar na een keer gegaan te zijn gingen we als vanzelf. Hoe gaaf is het als je een sliding maakt en meteen weer kan staan. De baan was spekglad we gelden als vanzelf naar het honk en iedereen heeft het gewoon gedaan!! Head first, hoek, been het maakt e allemaal niet uit. De lol die jullie ervan hadden was onbetaalbaar om te zien als coach!

Na de training hebben we heerlijk een high tea gehad, iedereen nam iets mee van cakejes tot pannenkoeken, van aardbeien tot rocky road alles was super en de training maakte dat iedereen er zin in had!

Denk je nou dit is leuk! Leuke meiden, leuke sport, leuk team en vooral lekker ballen kom een keer meetrainen op maandag van 17.30 tot 19.00 op sportpark Kerkehout. We zoeken nog meiden en softballen kan iedereen! Kom gezellig een keer meetrainen!

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sat Nov 18 17:05:40 +0000 2017

👓 Het laatste nieuws van 18-11-17 op Wassenaarders.nl - https://t.co/M7gwKXSH7v
Sat Nov 18 09:33:43 +0000 2017

Strandexcursie op zaterdag 25 november 2017 om 13.30 uur #Wassenaar #IVN #Strandexcursie https://t.co/pSyAVO0gJ0

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders