Blauw Zwart troeft Wassenaar af

27 maart 20173 minute read

Wassenaar – Thuisploeg Wassenaar kwam er tegen plaatsgenoot Blauw Zwart niet aan te pas. Natuurlijk bol van sentimenten uit het rijke verleden en ook nu een sportief duel maar wel met maximale fysieke inzet. Blauw Zwart was op alle fronten de bovenliggende partij. Na een 0-0 stand bij rust werd het simpel en efficiënt 0-3 in het voordeel van Blauw Zwart. Het verschil in doelpunten had nog ruimer uitgedrukt kunnen worden en met spektakel in de laatste fase.

Een heerlijke ambiance bij de derby tussen de Wassenaarse voetbalteams van Wassenaar en Blauw Zwart op Sportpark Kerkehout. Blauw Zwart nog volop in de race om het kampioenschap moest deze groen-witte hobbel nemen. Dat gebeurde ook want het was eenrichtingsverkeer. Blauw Zwart had alle linies stevig in handen en Wassenaar bleek niet in staat daar iets tegenover te stellen. Mogelijkheden in de eerste helft voor Stuart Hooymans, Wilmar van der Ham, Raymond Vosse, Kim Theil en aanvoerder Guy van Vliet echter Wassenaar doelman Souhaib Benloued hield Wassenaar nog in de wedstrijd.

In de tweede helft wilde Blauw Zwart niets liever dan orde op zaken stellen. Wassenaar zwaar onder druk en in de 48e minuut kopte Stuart Hooymans het bevrijdende eerste doelpunt voor Blauw Zwart in de touwen. Aanvoerder Guy van Vliet maakte aan alle onzekerheid een einde en scoorde in de 49e minuut de tweede treffer voor Blauw Zwart. Wassenaar probeerde het wel via Ahmed Zambib, Ritchie Vermeulen en Jose Lucas maar gevaar voor doelman Mike van Zonneveld leverde dat niet op. Hilariteit in de 78e minuut toen buiten het zicht van leidsman De Groot Ricardo Over met de uitgestrekte arm de bal van de doellijn sloeg. Een minuut later mocht Wassenaar speler Roy Bentvelzen het veld verlaten na twee maal geel. Daarnaast kwam Wassenaar coach Herman Kooijenga ook niet ongeschonden uit de broederstrijd. Hij moest vanwege opmerkingen naar de leidsman plaats nemen achter de afrastering. Het zat de groen-witte ploeg ook totaal niet mee want de ingevallen Max Meijer mocht vijf minuten voor tijd eveneens rechtsomkeert maken na een charge op Danny Munier. In de laatste minuut werd Iliass Assabban in de zestien aangetikt. De toegekende strafschop werd door goaltjesdief Adrian Koziel onberispelijk ingeschoten.

Een dik verdiende 0-3 overwinning voor Blauw Zwart die veel hoger had moeten uitvallen om het verschil in sportief opzicht te duiden. De ploeg van coach Jos van der Helm op koers in de strijd om het zo fel begeerde kampioenschap. Immers zowel Van Nispen als Oegstgeest verspeelden dure punten.