Wassenaar delft onderspit bij Woubrugge

6 maart 20172 minute read

Wassenaar – Vooraf duidelijke taal van Wassenaar coach Herman Kooijenga. Er moest gewonnen worden in Woubrugge om veilig de haven te bereiken. Drie punten uiteraard meer dan welkom. De groen-witte brigade was in het landelijk gelegen Woubrugge in het geel-rood gestoken. Opende sterk maar verloor uiteindelijk kansloos met 3-1. In de tweede helft ontbrak met name de juiste mentaliteit en stootkracht. Ook op tactisch gebied werd Wassenaar op het in slechte staat verkerende veld terecht gewezen. Goed voetbal was onmogelijk maar daar hadden beide kemphanen mee te maken.

Wassenaar startte uitstekend met goed opbouwend spel. Mykola Volskyi mocht op rechts meters maken en Glenn Verburg schoot over. De nu in het geel rood gestoken ploeg van coach Herman Kooijenga kwam vanuit het versterkte middenveld beter in het spel en zette druk.

In de 19e minuut kwam Wassenaar op voorsprong. Woubrugge verdediger Martijn van Luling moest zijn meerdere erkennen in de snelle en behendige Glenn Verburg die handig het leer ontfutselde en vrij baan kreeg. Scoorde fraai het openingsdoelpunt.

De druk van Woubrugge werd groter en de Wassenaar verdediging had alle zeilen nodig het tij te keren. Max Meijer, Jeroen van Eijk en Ricardo Over hadden hun handen vol en Meijer kon het leer nog net onderscheppen op een inzet van Shijie Hu. Maar in de 26e minuut kwam de thuisploeg langszij en 1-1 de stand bij rust.

Na de thee sloeg de thuisploeg doeltreffend toe. Snel en effectief werd Wassenaar via de vleugels opzij gezet. Bob van de Gein scoorde de 2-1 en in de 65e minuut liet Dennis Boer de 3-1 op het scorebord zetten. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar voor de controlerende thuisploeg.

Voor coach Herman Kooijenga van Wassenaar was het verlies van zijn brigade opnieuw een teleurstelling. ‘Wij begonnen goed maar konden het spelpatroon niet vasthouden’. Met name de linies sloten niet aan en de beleving van het gezamenlijk en eensgezind optreden was niet aanwezig. Een moeilijke periode breekt aan voor de groen-witte Wassenaarse ploeg.